Avrupa Turizmi, Trendler ve beklentiler raporu yayınlandı
Avrupa Seyahat Komisyonu'na (ETC) göre. Pandeminin yıl boyunca gelişimini yakından izleyen seyahat ve turizm üzerindeki etkisini analiz eden Q3 2020'nin son üç aylık raporu ' Avrupa Turizmi: Trendler ve Beklentiler ' yayınlandı.Rapora göre; seyahat kısıtlamalarının yeniden uygulanması, herhangi bir erken iyileşme şansını hızla durdurdu. Önümüzdeki aylara bakıldığında, artan belirsizlik ve aşağı yönlü riskler görünümü bozmaya devam ediyor ve girişler 2020'de % 61 düşüşe geçecek.
ETC İcra Direktörü Eduardo Santander, “Covid-19 salgınının ikinci dalgası Avrupa'yı etkisi altına alırken kış sezonu öncesinde Avrupa ülkelerinin uzlaşmak için güçlerini birleştirmesi artık her zamankinden daha önemli.
Avrupa ortak çözümler üzerinde, sadece virüsün yayılmasını engellemek için değil, aynı zamanda turizmin sürdürülebilir iyileşmesini desteklemek, yolcuların güvenini geri kazanmak ve en önemlisi risk altındaki milyonlarca işletmeyi, işi ve işletmeyi korumak için ekonomik olarak uzlaşmalı.
Avrupa genelinde ekonomik toparlanmanın yönü, önemli ölçüde, AB'nin GSYİH'sinin % 10'una yakınını üreten ve 22 milyondan fazla işi oluşturan bir sektör olan turizm sektörünün canlanmasına bağlı olacaktır. " dedi.
Kıbrıs ve Karadağ'daki Akdeniz destinasyonları, yabancı gezginlere olan bağımlılığın artmasına bağlı olarak sırasıyla % 85 ve% 84 ile sıkıntılı bir şekilde gelenlerde en dik düşüşleri gördü. En çok etkilenen diğer ülkeler arasında, gelenlerin% 80 düştüğü Romanya; Türkiye (-% 77); Portekiz ve Sırbistan (her ikisi de -% 74). Ada destinasyonları, İzlanda ve Malta da (her ikisi de -% 71) kötü performans gösterdi, coğrafi konumları ve katı sınır kısıtlamaları nedeniyle zorlandı.
Avusturya, yılın başında Covid-19 öncesi kış seyahatlerinden faydalanmış gibi görünüyor ve bu da Eylül ayına kadar olan yıl için sadece% 44'lük bir düşüşle sonuçlandı. Kısa mesafeli yolculuklara daha fazla güvenilmesi, Avusturya'yı, ülkedeki kısıtlamaların diğer ülkelere göre çok daha hızlı bir şekilde azalması nedeniyle daha az değişken bir toparlanma elde etmek için güçlü bir konuma getirdi.
Avrupa'da yurt içi seyahatlerde daha hızlı bir toparlanma öngörülüyor ve 2022 itibariyle 2019 seviyelerini aşıyor. Avrupa'daki kısa mesafeli varışların da 2023 yılına kadar daha hızlı bir şekilde geri döneceği tahmin ediliyor, bu da seyahat kısıtlamalarının daha hızlı gevşetilmesi ve uzun mesafeli yolculuklara kıyasla daha az algılanan riske bağlı görülüyor.
Genel seyahat hacimlerinin artık yalnızca 2024 yılına kadar pandemi öncesi seviyelere döneceği tahmin ediliyor.