BAİA OTEL BODRUM HATAYLI SERAMİK SANATÇISI MEHMET BOSTANCI'YI AĞIRLADI !

Baia Bodrum Otel Bodrum turizm camiasında sosyal sorumluluk kapsamında çok önemli bir projeye imza atarak depremzede vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla Hataylı seramik sanatçısı Mehmet Bostancı'yı otelinde ağırladı.

Gerçekleştirdiği bu anlamlı sosyal destek projesinde Hatay’lı seramik ustası Baia Bodrum Otel’de çok özel bir sergi ve workshoplar düzenledi. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken bu buluşma, deprem sonrası yaşanan felaketin acılarını sarmak için Bodrum - Hatay birlikteliğinin önemli yeni ve anlamlı bir uzantısı oldu.

Baia Bodrum Otelin başarılı Genel Müdürü Erdem Başarır yaptığı açıklamada; “Biz Bodrum turizmcileri ve otel yöneticileri olarak, her zaman depremzedelerimizin yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Biliyorum onların acıları çok derin, bizim de hala yüreğimiz kanıyor ama yaralarını sarmak için her zaman gönüllüyüz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Hatay’lı sanatçımız Mehmet Bostancı için Otel’imizde  açtığımız sergi bizler için çok değerli ve anlamlı. Zaten deprem sonrasında da tüm Bodrum’lu otellerimiz seferber olarak Hatay ve diğer bölgelerden depremzede vatandaşlarımızı otellerimizde ağırlamıştık. Bu hepimizin insanlık görevidir. Bu hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu birlik ve beraberliğin vücut bulmuş halidir dedi.”

Atatürk’ün Mozaik Tablosu “Baia Bodrum Otel’de”…
Hataylı seramik sanatçısı Mehmet Bostancı sanatın şöyle anlatıyor: “Doğada bulduğumuz rengarenk doğal taşlarla geleneksel mozaik sanatımızı çubuk şeklinde bu taşları yontarak ve sonra bir kerpetenin yardımıyla keserek kırdığımız zaman ve istediğimiz ebatlarda şekillendiriyoruz…Bu gördüğünüz tablolar bu çok sabır gerektiren bu sanatın eserleri. Hatay müzesinin en önemli eserlerini tekrar yapıyoruz ve böylece tanıtıyoruz. En önemli eserimse sevgili Atamız: Mustafa Kemal Atatürk mozaik şeklinde doğal taşlardan oluşan tablosu. Baia Otel Genel Müdürü Erdem Başarır’ın Atatürk tablosunu satın alarak Otel’e asması bize hem maddi olarak katkı sağladı, hem de manevi olarak bize gurur verdi. Ulu Önder, Mustafa Kemal Atatürk'ün bu portresi büyük emek harcayarak yaptığım bir portreydi. Baia Otel’de olmasından büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Hatay – Bodrum Kardeşliği…
Bodrum ve Hatay'ın kardeşliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bostancı; Bu kucaklaşma bizi çok güçlendirmiştir. Bir an önce Hatay'ın yaralarının sarılarak tekrar sanatımı Hatay'da icra edeceğim günlerin özlemiyle yanıp tutuşuyorum. Bizler yetiştiğimiz yörenin sanatıyla beslenip, yöremiz de sanatımızı icra ettiğimiz zaman gerçek değerimizi buluyoruz. Ve daha çok ışıldıyoruz… Tabii ki Bodrum'da Baia Otel’in bize sağladığı bu imkanlarla sosyal sorumluluk projesi olarak benim açtığım sergi ile yerli ve yabancı turistlere yaptığım workshop çalışmalarla  Hatay sanatını, Hatay işçiliğini, Hatay toprağını, tanıtmış oluyorum. Aslında Memleketimizin her yöresinin her taşı, her metrekare toprağı paha biçilemeyecek kadar çok değerli. Ama Hatay'ın toprağının kokusu. Bodrum'da bile burnumda tütüyor.

Çay, simit, tuz ve kimyon…
Hatay’ın ünlü mozaik sanatçısı Mehmet Bostancı; “Baia Otel Genel Müdürü Erdem Başarır Hatay’ı adeta Bodrum Baia otele getirdi. Biz her sabah Hatay’da simidi kimyon, tuz ve çayla, bazen de peynir bulursak peynirle yeriz . Baia Otel’de bize bu sabah böyle bir kahvaltı vererek bize Hatay’ın lezzetini ve ruhunu yaşattı. Açık büfe oldukça lezetli olmasına rağmen, bize kültürümüzdeki yiyecekleri sunarak bize çok önemli bir misafirperverlik yaptı. Biz şimdi burada mozaik yaparak Antakya’daki olup bitenleri unutmuş değiliz… Bodrum halkına; başta Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a bir Hatay’lı olarak teşekkür ediyorum. Bodrum’un tüm halkına, bize el uzatan herkese ölene kadar minnettar kalacağız bu acıyı, bu sevdayı, bu yaşanmışlığı Türkülerimiz bile anlatamaz.”dedi.

Her Mozaik de Hüzün var…
En samimi arkadaşlarımın vefatı benim gözümün önünden hiç gitmeyecek diyerek sözlerine devam eden Bostancı; Onların sesleri her zaman kulaklarımda. Onların sevgisi her zaman yüreklerimizde olacak ama hem onlar hem de diğer kaybettiğimiz deprem şehitlerimiz için bir an önce toparlanmalıyız. Onların bize bıraktıkları değerleri korumalı yaşatmalı ve gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Hatay sanatı çok özel bir sanattır. Bu tek tek taşlarla yapılan resimler bizim Kentimiz gibi, bizim ülkemiz gibi, büyük bir mozaiğin parçası oluyor. Aslında şu anda her mozaikte bir gözyaşı, her mozaikte bir hüzün her mozaikte bir yaralı gönül var. Onun için Hatay sanatı. Şimdi daha da anlamlı. Ve daha derin duygularla yapılıyor. Sanatımızı korumak için, sanatımızı yaşatmak, tanıtmak için elimden gelen ne varsa ben ve ailem her şeyi yapmaya hazırız. Ben babadan babamdan devraldığım bu sanatı gelecek kuşaklara aktarmak için elimden geleni yapıyorum. Ve herkesi de sanatımıza destek vermeye ve birlik olmaya davet ediyorum.

Devletimize destek verme zamanı gelmiştir…
Bu arada şunu da söylemek istiyorum: Sadece yaraların sarılması sırasındaki çabaları Devletten beklemek yerine, bizler de vatandaşlar olarak çaba göstermeliyiz. Bugüne kadar yapmadığımız birçok şeyi, artık taşın altına elimizi koyarak Devletimize destek verme zamanı gelmiştir. Tüm vatandaşlar olarak hep birlikte tekrar hatalarımızı gözden geçirelim ve  eskisinden daha iyi günlere götürelim Hatay’ımızı... Evet biliyorum yaşanılanlar unutulmayacak, ben de unutamam, ailecek de unutamayız, yaralarımız çok derin. Size şöyle diyebilirim ki hiç sevmediğim komşularımı bile sesini özlemekteyim .Ancak şu anda hataya dönmek mümkün değil yeniden evlerimizin inşa edilmesi zaman alacak biliyorum . Ama en azından Baia Otel gibi duyarlılık gösteren oteller veya kişiler bu süreçte bana ve benim gibilere destek olurlarsa biz bu süreci biraz bile olsa hafif atlatabiliriz . Devletimizin bir yere kadar gücü yetebilir ancak biz kendi imkanlarımızla da gayret ve çaba göstermeliyiz .

Bodrum turizminin. önemli kilometre taşlarından olan Baia Bodrum Oteli’nin sosyal sorumluluk projeleri önümüzdeki günlerde de farklı çalışmalarda devam edecek.