DERTOUR REZERVASYONLARINDA HER BEŞ MİSAFİRDEN BİRİ TÜRKİYE'Yİ SEÇTİ

Dertour, ITS, Meiers Weltreisen ve Travelix markalarının misafir sayısı 1 Haziran-30 Eylül 2024 döneminde bir önceki yıla göre yüzde 18 oranında arttı.

Seyahat acenteleri rezervasyonların büyük bir kısmını oluşturuyor: Belirtilen dönemde tüm tatillerin yüzde 66'sı seyahat acenteleri aracılığıyla rezerve edildi; bu da bir önceki yıla göre yüzde altı daha fazla. 

Her beş misafirden biri belirtilen dönemde Türkiye'de tatil yapmaya karar verdi ve aileler arasında yaklaşık her üç misafirden biri Türkiye'ye seyahat etti.

Dertour Grubu'nun haziran ayından eylül ayına kadar en popüler tatil destinasyonu, İspanya'yı geride bırakan Türkiye oldu. Bu yaz seyahat destinasyonu olarak Türkiye'yi seçenlerin sayısı geçen yıla göre tam yüzde 48 oranında artarken, İspanya da yüzde 11 oranında artış gösterdi. Üçüncü ve beşinci sıralar Yunanistan, Almanya ve Mısır'a giderken, İtalya altıncı sırada yer alıyor.

Uzun mesafeli tatil rotalarında misafir sayısı yüzde 37 arttı. Sıralamada yüzde 24'lük büyümeyle ABD ve Kanada başı çekiyor. Misafir sayısında yüzde 46'lık bir artışla Hint Okyanusu'ndaki (Maldivler, Mauritius, Seyşeller) büyüme daha da büyük oldu ve bu destinasyonu uzun mesafeli rotalarda ikinci sıraya yerleştirdi.