Emsalsiz bir kültür hazinesi: "Kuş Bakışı Türkiye"
Türkiye'nin 81 ilindeki doğal ve tarihi güzellikleri drone çekimleriyle ekrana yansıtan 'Kuş Bakışı Türkiye'nin yapımcısı ve yönetmeni Ekrem Doydu, hürriyet.com.tr'den Nazan Ortaç'a projesine dair merak edilenleri anlattı.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ile Türkiye’deki tüm illerin doğal ve tarihi güzelliklerinin çekildiği “Kuş Bakışı Türkiye”nin yapımcısı ve yönetmeni Ekrem Doydu, projeye dair verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu. Televizyon kanallarında yayınlandığı ilk günden itibaren birçok programı reyting ölçümlerinde geride bırakan ve Türkiye’nin en çok izlenen programı unvanını elinde bulunduran “Kuş Bakışı Türkiye”nin yönetmeni Doydu, hürriyet.com.tr’den Nazan Ortaç ile yaptığı röportajda projeye başlama macerasını, çekimleri, yaşadıkları zorlukları, en sevdiği bölgeyi ve çekimlerin ardındaki yoğun tempoyu paylaştı.
Projenin nasıl bir fikirle ortaya çıktığını anlatan Ekrem Doydu, Türkiye’nin güzelliklerinin şimdiye dek belirli açılarla ekrana geldiğini fakat gelişen teknolojiyle birlikte kuş misali gökyüzünden görme düşüncesinin kendisinin bu projede ilk adımı atmasına yardımcı olduğunu belirtti. Projeyi 81 ilin tamamında hayata geçirmenin birçok zorluğu da beraberinde getirdiğini ifade eden yönetmen, çekim izinlerinin olmasına karşın farklı şehirlerde gülümseten bazı aksilikler yaşadıklarını belirterek en zorlu yanın da izin süreci olduğunun altını çizdi.
“Kuş Bakışı Türkiye, Beklediğimden Daha Fazla İlgi Gördü”
“Elimizde 30 saatten fazla, yaklaşık 4 TB'lık Türkiye'nin 1000'den fazla bölgesinin yer aldığı hava arşivi bulunuyor. Bu arşivin içinden her ile ortalama 3-5 dakikalık videolar hazırladık” cümleleriyle projenin ne denli büyük çaplı bir iş olduğunu belirten Ekrem Doydu, programın beklediğinden daha fazla ilgi gördüğünü söyledi. Türkiye’nin her bir noktasının çok güzel ve değerli olduğunu bu projeyle birlikte bir kez daha anladığına değinen Doydu, gelecek planları arasında da Kuş Bakışı Türkiye’nin ikincisi niteliğinde “Mavi Türkiye” projesine başlayacaklarının müjdesini verdi. Bu projedeki amaçlarının denizler, deniz altları, koylar, göller, akarsular, nehirler başta olmak üzere Türkiye’nin maviliklerini ilgi çeken bir formatta anlatacaklarının ayrıntısını veren Doydu, çekimlerin 2021 yılının yaz aylarında başlayacağını, 2022 yılında da dijital platformlarda yayınlamayı planladıklarını ifade etti.
Kuş Bakışı Türkiye, 81 ilin en bilinen doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra az bilinen güzelliklerini de ekrana yansıtıyor.