FRANSIZ TAKIMI LILLE NASIL BİR TAKIM ? LILLE'İN KADRO DEĞERİ NE KADAR ?

Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligine giden yolda 3. ön eleme turundaki rakibi Fransa'nın güçlü Lille takımı oldu.Peki, Fransız ekibi Lille nasıl bir takım ? Lille'in kadrosunda hangi isimler bulunuyor ? Sizler için Lille'i masaya yatırıyoruz.

Öncelikle belirtelim Fransız ekibi oldukça köklü bir kulüp.Kulüp 1902'de kurulmuş olan Olympique Lillois ile 1901'de kurulmuş olan SC Fives futbol takımlarının birleşmesiyle  1944 yılında Fransa'nın Lille şehrinde  kuruldu.

Lille takımının başarıları 

Fransa Ligi'nde 4 kez şampiyonluğa ulaşan kulüp Avrupa'da ise UEFA Intertoto Kupası'nı ve Latin Kupası'nı kazandı.Lille takımı geçtiğimiz yıl konferans ligi'nde çeyrek final oynamış ve penaltılarda kupaya veda etmişti.

Fransız ekibi Fransa Ligi'nde geçtiğimiz sezonu 4. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmaya hak kazandı.Lille az gol atıp az gol yiyen bir takım hüviyetinde.

Lille nasıl bir takım ? Lille'in kadro değeri ne kadar ?

Bununla birlilkte hızlı futbol oynayan bir yapıya sahip.Kadrosunda ise oldukça kaliteli isimler bulunduruyor.Tansfermarkt verilerine göre Lille’in kadro değeri 236 milyon Euro civarında.

Lille'den Fenerbahçe açıklaması 

Lille Teknik Direktörü Bruno Genesio Fenerbahçe eşleşmesi ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: " Rakibimz önemli değil. Fenerbahçe bugün geri düştü, sonra geri dönmüşler. Bu maçlarda fark çok az oluyor ve her şeyi detaylar belirliyor. Bu nedenle, her iki maçta da yüksek konsantrasyonla sahaya çıkıp şansımızı sonuna kadar zorlamalıyız. Yeterli kaliteye sahibiz, iki maç için de takımıma güvenim tam."

Lille maçı ne zaman oynanacak ?

Fenerbahçe - Lille eşleşmesini kazanan takım adını play-off turuna yazdıracak ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolunda önemli bir avantaj sağlayacak.3. eleme turu ilk maçları, 6-7 Ağustos, rövanşlar ise 13 Ağustos tarihinde oynanacak

Fenerbahçe'mize başarılar dileriz