KÜRESEL BÜYÜMESİNİ SÜRDÜREN HİLTON 8 000 OTELE ULAŞTI !

Geçtiğimiz ay 8000 otele ulaştığını açıklayan Hilton Grubu küresel büyümesine devam ediyor.Ünlü otel grubu şimdi de rotayı Çin'e çevirdi.Hilton, yurt içi ve yurt dışından gelen gezginler arasında üst düzey seyahat deneyimlerine yönelik talebin artması nedeniyle önümüzdeki yıllarda Çin pazarındaki lüks otel markalarının sayısını artırmayı planladığını açıkladı.

Hilton Çin ve Moğolistan başkanı Qian Jin şunları söyledi: "Tüketici tutumları ve yaşam tarzları geliştikçe, lüks gezginlerin ihtiyaçları daha da çeşitleniyor. Bu eğilime yanıt olarak, Çin genelindeki daha fazla şehri ve simgesel tatil beldesine benzersiz ve unutulmaz deneyimler getirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Şu anda grubun ülke çapında 240'tan fazla destinasyonda 10 markaya yayılmış 700 oteli bulunuyor. Şirket, Çin'de beş yıl üst üste her yıl 100'den fazla yeni otel ekledi. Qian, "Orta gelirli tüketicilerin güçlü satın alma gücüyle bölgedeki ekonomik ve turizm beklentileri konusunda iyimser olmaya devam ediyoruz" dedi.

Hilton şu anda Waldorf Astoria ve Conrad markaları altında Çin'de 19 lüks otel işletiyor. Lüks markaları arasında LXR Hotels & Resorts, NoMad Hotels ve Signia by Hilton da yer alıyor.

Gelecek yıl açılması planlanan Şanghay'daki Waldorf Astoria Qiantan, Şanghay'ı iki Waldorf Astoria oteline ev sahipliği yapan dünyadaki ikinci şehir yapacak. 2026 yılına kadar Xi'an ve Hangzhou, Zhejiang eyaletinde de yeni Waldorf Astoria otelleri planlanıyor.

Bu temmuz ayında, Çin pazarındaki 15. Conrad oteli olan The Conrad Chongqing açıldı. Sichuan eyaletindeki Suzhou ve Chengdu'da daha fazla Conrad oteli geliştiriliyor.

Hilton'un 2024 Trend Raporu, ortaya çıkan seyahat tercihlerine de ışık tutuyor.

Rapora göre, Asya'dan katılımcıların %77'si seyahat yoluyla yerel gelenekleri daha iyi anlama isteğini dile getirdi. Gastronomi, dünya çapındaki gezginler için en önemli öncelik olmaya devam ediyor ve katılımcıların %75'i diğer Asya kültürleri hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyor. 

Hilton'un Asya-Pasifik bölgesindeki lüks markalar başkan yardımcısı Candice D'Cruz, Waldorf Astoria Beijing'in 10. yıl dönümünde yaptığı konuşmada, "Günümüzün gezginleri, otantik ve kişiselleştirilmiş deneyimler aracılığıyla kişisel gelişim arıyor." dedi.

Çin 54 ülkeden gelen ziyaretçiler için 144 saatlik vizesiz giriş içeren optimize edilmiş bir vize politikası sunduğundan turizm artışta.İlk yarıda ülkeye 14 milyondan fazla uluslararası gezgin girdi. 

Çin Turizm Akademisi Başkanı Dai Bin, yılın ikinci yarısında gelen turizmin 2019 seviyelerine dönmesinin beklendiğini tahmin ediyor.Dai Bin yaptığı açıklamada: "Bu yılın ilk iki çeyreğinde uluslararası turistlerin memnuniyet seviyesi tarihi ortalamanın üzerinde gerçekleşti.Hilton, Çin'i ABD dışındaki en büyük pazarı ve küresel olarak en hızlı büyüyen pazarlardan biri olarak görüyor." ifadelerini kullandı.