Marriott International'ın yeni hedefleri açıklandı
Marriott International 2050 yılına kadar 'net sıfır' emisyon hedefine ulaşacağını açıkladı.İşletmeler tarafından sera gazı emisyonlarını azaltmak amacıyla bir yol haritası oluşturmak için geliştirilen 'Bilim Tabanlı Hedefler' girişimine başvuran Marriott International, net sıfır hedeflerini duyurdu.
Marriott International, atmosfere salınan sera gazlarıyla atmosferden emilenlerin birbirine eşitlenmesi anlamına gelen net sıfır hedefi için “Bilim Tabanlı Hedefler” girişimine başvuruda bulundu. Paris İklim Anlaşmasına uygun olarak eylem planını belirleyen ve hızla hayata geçirmeyi hedefleyen Marriott International, en geç 2050 yılına kadar değer zinciri boyunca net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşmayı amaçlıyor. Marriott bu önemli aksiyonunu 25 Eylül’deki Global Citizen Live etkinliğinde kutlayacak.
“Pozitif ve sürdürülebilir etki yaratmaya kararlıyız”
Marriott International CEO'su Anthony Capuano şu yorumda bulundu: “Faaliyette bulunduğumuz her yerde pozitif ve sürdürülebilir etki yaratmaya kararlıyız. Net sıfır emisyona ulaşmak ve doğanın canlı kalabilmesine destek olmak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Sektör olarak en zorlayıcı dönemlerden birinin içinden geçerken bu hedefe ulaşmanın kolay olmayacağının bilincindeyiz. İklim değişikliğiyle mücadele eden ve daha sağlıklı, daha sürdürülebilir bir dünya inşa etmek için çaba sarf eden dünyanın her yanından şirketlerin ve kurumların arasında yer almaktan gurur duyuyoruz.”
Marriott International'ın otel portföyü, 2025 sürdürülebilirlik amaçları kapsamında karbon ayak izini azaltmak için çalışırken iklim konusundaki bu yeni taahhüt, şirketin sürdürülebilirlik yolculuğunda bir sonraki adımı oluşturuyor. Marriott bu yeni hedeflere ulaşmak için tüm birimlerindeki çalışanlarının yanı sıra otel sahipleri ve franchise’lar ile birlikte çalışacak. Sürdürülebilirlik hedefi doğrultusunda zaman içinde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması, yenilenebilir elektriği maksimuma çıkarmak için binalarda elektrik tesisatlarının yenilenmesi, binaların daha verimli hale getirilmesi için tasarım standartlarının sürekli iyileştirilmesi, otomasyon sistemlerinin kurulması ve enerji verimliliği yükseltmeleri gibi girişimleri hayata geçirecek. Ayrıca Marriott, misafirlerin katı atık ve gıda atığının azaltılması ve doğal varlıkların korunması gibi yürütülen sürdürülebilirlik çalışmalarına daha fazla odaklanıldığını görmeleri de amacıyla ağaçlandırma, mercan ve mangrov dikimi gibi çalışmalara katılmaları için fırsatlar sunmayı planlıyor.
Sürdürülebilirliği iş stratejisine entegre ediyor
Çevrenin korunması, iklim krizine karşı önlem alınmasını hedefleyen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı desteklerken, Marriott “Serve 360: Doing Good in Every Direction” (Her Yönde İyilik Yapma) adlı sürdürülebilirlik ve sosyal etki platformuyla paralel bir yaklaşım ortaya konuyor. Serve 360 ile Marriott, dünyanın en acil sosyal, çevresel, ve ekonomik sorunlarını ele almaya yardımcı oluyor; aynı zamanda sürdürülebilirliği iş stratejisine, operasyonlarına ve değer zincirine entegre etme konusunda uzun yıllardır süren çalışmalarını ileriye taşıyor. Marriott, “Serve Our World” (Dünyamıza Hizmet Etme) olarak tanımladığı temel kurumsal değeri kapsamından içinde faaliyet gösterdiği toplulukların sürdürülebilir kalkınmasının yanı sıra işin dayanıklılığını, esnekliğini ve devamlılığını sağlamaya odaklanıyor.
Marriott'un sürdürülebilirlik stratejisi, sürdürülebilir otellerin inşa edilmesi ve işletilmesi ile sorumlu kaynak kullanımı yoluyla çevresel etkileri azaltmaya yönelik çok çeşitli girişimlerle desteklenirken yaşamsal ekosistemlerin korunup geliştirilmesi amaçlanıyor.
Marriott’un en güncel girişimleri: Odalarda misafirlere sunulan şampuan, saç kremi ve duş jeli gibi tek kullanımlık plastikleri azaltarak 2022 itibarıyla yılda yaklaşık 500 milyon küçük şişenin çöpe gönderilmesinin engelleyecek. Kurum içi gıda atıklarını önleme ve azaltma eğitim kampanyasının devreye alarak gıda israfını yüzde 50 azaltma hedefini destekliyor. Halka açık sorumlu tedarik kılavuzunun hazırlanmasıyla, öncellikli ilk on kategorisindeki tedarikçilerinin yüzde 95’inin sürdürülebilirlik yolculuğuna katılmasına destek olmayı amaçlıyor. Belgelendirme ve veri tabanını geliştirerek, tesislerinin operasyonlarını daha sorumlu bir şekilde yürütmelerini ve portföyün yüzde 100’ünün üçüncü parti sertifikası almasını hedefliyor. Arbor Day Vakfı ortakları ve işbirlikçilerinden oluşan Evergreen Alliance’ın kurucu üyesi olarak yapılan çalışmalar kapsamında son yıllarda 415 binden fazla ağaç dikti. Çevre üzerinde son derece olumsuz etkileri olan sargassum deniz yosununu önlemek ve farklı amaçlarla kullanmak için Okyanus Vakfı ile çalışmak gibi yenilikçi ekosistem restorasyonu ve karbon ayırma projeleri hayata geçiriyor.