MEHMET KORKMAZ: "TURİZMDE ÇALIŞTIRACAK PERSONEL BULAMIYORUZ,HAYATINDA OTEL GÖRMEMİŞ KİŞİLER İŞE ALINIYOR"

Turizm sektöründeki başarılı çalışmaları ile adını sıkça duyuran Liu Resorts'ün deneyimli İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet Korkmaz turizm sektöründeki kalifiye personel sorununa dahil önemli açıklamalarda bulundu.

Turizm sektöründeki kalifiye personel sorunun sürdüğünü belirten deneyimli yönetici Mehmet Korkmaz'ın açıklaması şu şekilde:

"Uzun yıllardır Turizmdeki personel sorununa dair önemli açıklamalar yapıyor, çözüm önerileri sunuyorum.Yaptığım açıklamalar ve çözüm önerileri çeşitli mecralarda ve yayınlarda hala mevcut.İsteyen bakıp sorgulayabilirler.Biz bu açıklamaları yaparken susanlar şuanda personel bulamamaktan yakınıyorlar.Malesef "biz demiştik" demek bizleri üzüyor.Çünkü, Türkiye kaybediyor, ekonomi kaybediyor.

Malesef gelinen noktada otellerde çalıştırılacak personel bulunamadığı için hayatında otel görmemiş insanlar istihdam edilmek zorunda kalınıyor.Netice itibari ile bu durum hizmet kalitesini olumsuz etkiliyor.Hiç kimse bu noktada bireysel düşünmemeli.Siz ne kadar iyi olursanız olun diğer otellerde hizmet kalitesinde en az sizin kadar iyi durumda olmalılar ki, Türkiye Akdeniz çanağında hizmet kalitesi ile de rekabet edebilsin.Aksi taktirde mevcut durumda olduğu gibi ancak fiyat ile rekabet edersiniz bu da karlılığınızı düşürür.

Peki, çok geç mi ? Hayır geç değil.Hemen bugünden başlayarak gelecek yılları planlamalıyız.Ücretlerin ve konaklama imkanlarının iyileştirilmesi, kalifiye personelin mobbinge karşı korunması, çalışanlara on iki ay iş güvencesi sağlanması ve meslek yasasının acilen çıkarılması olmazsa olmazlarımız olmalı !

Unutmayalım; Türkiye'nin turizmdeki hedefleri çok büyük.Bu hedeflere ancak turizmdeki himzet kalitemizi arttırarak ulaşabiliriz.Bu da kalifiye iş gücü ile mümkün."