RATEHAWK TREN SEYAHATLERİ BİLETLERİNİ AKTİF HALE GETİRDİ !

Otel, uçak bileti ve transfer rezervasyonu için çevrimiçi bir B2B platformu olan RateHawk, platformunda bir demiryolu ile seyahat rezervasyon hizmetini başlattı. RateHawk'ın ortakları - seyahat acenteleri, operatörler ve dünya çapındaki diğer sektör profesyonelleri - artık çeşitli Avrupa rotalarında tren bileti rezervasyonu yapabiliyor.

Platform, Avrupa tren rezervasyonunda küresel bir marka olan Rail Europe ile anlaştı. Yeni hizmet, RateHawk'ta hâlihazırda mevcut olan konaklama, uçuş, araç kiralama ve transferleri içeren mevcut seyahat seçeneklerini destekliyor.
 
Demiryolu hizmetinin başlatılması RateHawk'ın ortaklarının tüm seyahat öğelerini tek bir sistemde rezerve etmesine olanak tanıyor. Tren biletleri İspanya, Fransa, İngiltere, Almanya, İsviçre, İtalya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan, Hollanda, Belçika, Lüksemburg dâhil olmak üzere 13 Avrupa ülkesinde mevcuttur.
 
RateHawk'ın ana şirketi Emerging Travel Group’tan Fredrik Bonnalt şu yorumda bulundu: “Demiryolu seyahati, iş ortaklarımızın işletmeleri için büyük fırsatlar sunarak müşteri ihtiyaçlarını karşılamalarını ve yeni müşteriler çekmelerini sağlıyor. Seyahat acenteleri ve profesyoneller artık otel konaklamalarını tren biletleriyle birlikte sunarak sürdürülebilir bir seyahat seçeneği sağlayabilirler.  Buna ek olarak, RateHawk'ta mevcut olan ve aralarında muhteşem Glacier Express yolculuklarının da bulunduğu heyecan verici rotalar sayesinde yolculuğun kendisi de unutulmaz bir deneyim olabilir.” 
 
Frederik Bonnalt ayrıca şunları ekledi: “Demiryolu hizmetimizin lansmanı sonbahar iş sezonunun başlangıcına denk geliyor ve misafirleri için iş seyahatleri rezervasyonu yapan acentelerden yoğun talep bekliyoruz.  Demiryolu taşımacılığı yaygın olarak en çevre dostu seçenek olarak kabul edilmektedir ve birçok şirketin karbon ayak izini azaltmaya öncelik vermesi ve Çevresel, Sosyal ve Yönetim (ESG) girişimlerini kurumsal seyahat programlarına dâhil etmesiyle birlikte, TMC ortaklarımız bu yeni rezervasyon hizmetinden büyük ölçüde faydalanabilir.”
 
Yeni lansmanın bir avantajı da, seyahat profesyonellerinin tek bir pencereden tüm gün için demiryolu bileti seçeneklerini karşılaştırmalarına olanak tanıyan sezgisel ve kullanışlı ara yüzüdür.  Bu özellik, seyahat acenteleri için süreci kolaylaştırarak müşteri tercihlerine göre seçenekleri hızlı bir şekilde filtrelemelerine ve müşterileri için en iyi seçenekleri kolayca seçmelerine olanak sağlıyor. 
 
Seyahat uzmanları, kartla ödeme, banka havalesi, kredi limiti veya fazladan ödeme gibi çeşitli ödeme yöntemlerini kullanarak veya bağlantı üzerinden ödeme seçenekleriyle seyahat rezervasyonu yapma esnekliğine sahip olacaklar.  Özellikle seyahat uzmanları için önemli bir özellik, kredi limitlerini kullanarak tren bileti rezervasyonu yapabilmeleridir.
 
Rail Europe'un ürün yelpazesinde İtalya'da Trenitalia ve Italo, İspanya'da Renfe ve Iryo, İsviçre'de SBB CFF FFS ve Rhätische Bahn, Avusturya'da ÖBB, Fransa'da TGV InOui, Birleşik Krallık'ta Rail Delivery Group, Fransa, Birleşik Krallık, Hollanda ve Belçika'da Eurostar ve Çek Cumhuriyeti’da RegioJet gibi Avrupa'nın önde gelen demiryolu taşıyıcıları yer almaktadır.
 
Fredrik Bonnalt, “Demiryolu hizmetini genişletmek için iddialı planlarımız var ve hem Avrupa'da hem de diğer kıtalarda demiryolu bileti tedarikçileriyle işbirliği arayışındayız” diye ekledi.”
 
Phocuswright'ın 2024 verileri, demiryolu brüt rezervasyonlarının yıldan yıla istikrarlı bir şekilde artarak 2022'de 112 milyon dolara, 2023'te 147 milyon dolara ve 2024'te 165 milyon dolara ulaştığını gösteriyor. Küresel araştırma şirketi ayrıca, teknolojik gelişmeler ve diğer ulaşım türlerine kıyasla daha düşük karbon ayak izi sunan demiryolunun çevresel faydaları gibi temel faktörlerin etkisiyle 2019 ve 2023 yılları arasında çevrimiçi demiryolu yaygınlığında yüzde 18 puanlık bir artış olacağını vurguluyor.
 
RateHawk seyahat acentelerine, operatörlere ve diğer profesyonellere eksiksiz bir seyahat hizmetleri yelpazesi sunar.  B2B platformu, 100.000'den fazla doğrudan anlaşmalı tesis de dâhil olmak üzere 280'tan fazla tedarikçiden dünya çapında 2,6 milyondan fazla konaklama tesisine sahiptir. B2B platformu, konaklamaya ek olarak 400'den fazla havayolundan uçuş, 150 ülkede transfer, araç kiralama ve daha fazlasını da sunuyor.