REKOR KAR ELDE EDEN EASYJET'TEN 257 YENİ UÇAK SİPARİŞİ, % 15 KAPASİTE ARTTIRIMI !

EasyJet, bu hafta ilk çeyrek için %15 kapasite artışı açıklayarak büyük ses getirdi. EasyJet, 2024 mali yılına girerken rezervasyonların artmaya devam ettiğini belirtti. Buna, Londra Luton merkezli taşıyıcının 257 kadar yeni Airbus A320nei ailesi jet siparişi vermesi de eklendi.İşte detaylar...

EasyJet tarafından yayınlanan verilere göre, İngiltere'nin en büyük bütçeli havayolu, yoğun yaz seyahat sezonunda daha yüksek ücretler ve daha fazla yan gelir nedeniyle rekor kar bildirdi .

Verilere göre, temmuz, ağustos ve eylül aylarında ortalama temel tek yön ücreti, 2022 yazına göre %9 artışla 64 sterlinden 69 sterline yükseldi.Bu da 5 sterlinlik bir artış anlamına geliyor. Yan gelirler, yolcuların ödeyebileceği bagaj, tahsisli koltuklar ve öncelikli biniş gibi ekstra ücretler geçen yıla göre 3 sterlin artarak 27 sterline yükseldi.

Ayrıca yolcu sayısı 2022 yazına göre %8 arttı ve koltukların %92'si doldu. EasyJet, 30 Eylül 2023'te sona eren mali yılda 450 milyon £ kâr elde etti. Kış sezonuna girerken easyJet, kapasite ve ücretlerin 2022 seviyelerine göre daha yüksek olduğunu belirtti.

EasyJet CEO'su Johan Lundgren yaptığı açıklamada: " EasyJet'in uçuşlarına ve tatillerine yönelik güçlü talebin olduğu, müşterilerin ağımız, değerimiz ve hizmetlerimiz nedeniyle bizi tercih ettiği rekor bir yaz dönemi geçirdik. Bu performans, stratejimizin sonuçlara ulaştığını gösterdi.Bu nedenle bugün, daha fazla müşteriye hizmet vermek ve cazip hissedar getirileri sağlamak için, maliyetlere ve operasyonel mükemmelliğe sürekli odaklanmayla desteklenen iddialı bir yol haritası belirledik.

Yeni orta vadeli hedeflerimiz, 1 milyar £'un üzerinde bir PBT elde etmek için gereken yapı taşlarını sağlıyor. Bu, kış kayıplarını azaltarak, filomuzu büyüterek ve easyJet tatillerini büyüterek gerçekleştirilecek. Hissedar getirilerine yönelik taahhüdümüzün bir parçası olarak Yönetim Kurulu, 23 Mali Yıl sonuçlarından itibaren temettüleri eski durumuna döndürmeyi planlıyor." ifadelerini kullandı.