RUS TUR OPERATÖRLERİNDEN TÜRKİYE DEĞERLENDİRMESİ ! İŞTE DETAYLAR..

Rus tur operatörlerine göre; Mayıs tatili için Türkiye, tur paketlerine talep açısından yabancı destinasyonlar arasında lider konumda.

Organize turizm segmentinde, Mayıs tatilleri döneminde Türkiye, diğer yabancı destinasyonlar arasında talepte lider.Şu anda Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Tayland'ın önünde (şirketin ürün yelpazesine odaklanmasına bağlı olarak satışların %23 ila %51'i arasında) birinci sırada yer alıyor.

ANEX Tour'un değerlendirmesine göre; bu durum birçok Rus şehrinden Antalya'ya doğrudan charter uçuşları ile rezervasyon turlarının mevcudiyetinden kaynaklanmakta.ANEX Tour, döviz kurundaki her dalgalanmanın seyahatin nihai maliyeti üzerinde önemli bir etkisi olabileceğini vurguluyor.

TEZ Tour'a göre; "Şu anda Mayıs tatili için Türkiye destinasyonuna olan talep en yüksek seviyede değil, ana satışlar kalkıştan 1-2 hafta önce gerçekleşiyor, bu nedenle önümüzdeki hafta rezervasyon sayısında artış bekleniyor"  

FUN & SUN'a göre de Türkiye'de Mayıs tatillerine talep istikrarlı, ancak genel olarak beklenenden biraz daha düşük.

PEGAS Touristik: "Şu anda Türkiye'de Haziran ayı satışları Mayıs tatillerinden daha az (2022'ye kıyasla daha fazla olsa da)" diyor.

PEGAS Touristik, fiyat faktörünün yaz sezonunda Türkiye'ye olan talep üzerinde çok güçlü bir baskı oluşturduğunu söylüyor. Talebin yoğunlaştığı son haftalarda rublenin değer kaybetmesi de talebi olumsuz etkiledi. 

İntourist: “2023 yılında ürün yelpazemizde Mayıs tatili satışlarında Türkiye'nin payı %51 iken, 2022'de Türkiye bu dönem satışlarının %30'unu geçmemiştir. Ancak bu yılın Haziran ayı için Rusya şu anda başı çekiyor ve bu, Türkiye'deki rezervasyon derinliğinin önemli ölçüde azaldığını gösteriyor” diyor.