SLAVİA PRAG NASIL BİR TAKIM ? SLAVİA PRAG'IN KADRO DEĞERİ NE KADAR ?

UEFA Avrupa Ligi Gruplarının belli olmasından sonra herkes Türk takımlarının rakiplerini merak etmeye başladı.Slavia Prag takımı iste Fenerbahçemiz ile karşılaşacak.Peki Slavia Prag nasıl bir takım ? Slavia Prag kadro değeri ne ? İşte detaylar...

UEFA Avrupa Ligi Gruplarında mücadele edecek olan Slavia Prag Çekya'nın Prag şehrinde 1892 yılında kurulmuştur.Kulüb maçlarını 21.000 kişi kapasiteli Fortuna Arena'da oynamaktadır. Kulüb Çekya'nın köklü kulübüdür.

Kulübün renkleri kırmızı beyaz  sırasıyla kalp ve kan, fair play ve sportmenliği temsil etmektedir.Ters beş köşeli yıldızın anlamı ise umut, zihni sonsuza dek güçlendiren ve ruhu yükselten anlamındadır.Kulüb Çekya liginde birçok kez şampiyonluğa ulaşmıştır ve birçok kupayı müzesinde bulundurur.

Slavia Prag Kadro Değeri 

Kulübün kadro değeri 87.80 milyon Euro olduğu tahmin edilmektedir.Takımın ortalama yaşı 24.8 'dir.Kadroda bulunan oyuncuların %25’i yabancı uyrukludur.Kulüb, Çekya Milli Takımına da futbolcu göndermektedir.

Slavia Prag Nasıl Bir Takım ?

Çekya takımı Slavia Prag hiçte hafife alınmaması gereken güçlü bir takım.Geçtiğimiz Sezon Şampiyonlar ligi playoff turunda Fransa'nın Lille takımına elenerek Uefa Avrupa Ligi gruplarına katılmaya hak kazandılar.

Fenerbahçe'miz UEFA Avrupa Ligi'nde Slavia Prag ile deplasmanda karşılaşacak.Temsilcimiz son olarak Slavia Prag ile 2021-22 sezonunda UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turunda eşleşmiş ve hem içerde hem dışarda rakibine 3-2 mağlup olmuştu.Tabi bu sefer durum farklı olabilir.

Fenerbahçe'mize başarılar dileriz.