TUI 3. ÇEYREKTE 5,5 MİLYON MİSAFİR AĞIRLADI, 5,3 MİLYAR EURO GELİR ELDE ETTİ !

TUI, pandeminin başlangıcından bu yana ilk kez 3. çeyrekte yeniden kâr etti. Temel Grup FAVÖK'ü önemli ölçüde artarak 169 milyon Euro'ya ulaştı.TUI'de satışlar 5,3 milyar Euro'ya, misafir sayısı 5,5 milyona yükseldi.TUI, raporlama döneminde net borcunu 1,1 milyar Euro azaltmayı başardı.Bununla birlikte grubun 30 Haziran 2023 itibarıyla 2,2 milyar Euro borcu bulunuyor.

Piyasalar ve Havayolları segmentinde, Almanya, Avusturya, Polonya ve İsviçre'deki tur operatörleri, 3. çeyreği olumlu kapatmayı başardılar. Tüm pazarlardaki ortalama seyahat fiyatları bir önceki yıla göre yüzde yedi daha yüksek.

Yaz için devam eden iyi talep ve Hotels & Resorts sektöründeki iyi rakamlar grub için sezonun iyi geçeceğini gösteriyor.Yatak ve gece başına elde edilen ortalama ciro bir önceki yıla göre yüzde 9 artarak 80 Avro'ya, kapasite kullanımı ise 5 puan artarak yüzde 79'a yükseldi.

Gemi yolculukları da toparlanmaya devam ederek pandeminin başlamasından bu yana beşinci olumlu çeyreği geride bıraktı. CEO Sebastian Ebel'e göre TUI Cruises, Hapag-Lloyd Cruises ve Marella Cruises gemilerinin tümü olumlu FAVÖK gelişimine katkıda bulundu. Nisan-Haziran aylarında kullanım yüzde 95'e yükseldi (önceki yıl: yüzde 69). Gemi yolculuğu sektöründe düzeltilmiş FVÖK önemli ölçüde artarak 64 milyon Euro'ya yükseldi (önceki yıl: 3 milyon Euro).

TUI Group'un yaz programında yüzde beş civarında paya sahip olan Rodos'taki yangınların gelirleri etkileyeceği öngörülüyor.Adadaki yangınlar 8.000 TUI misafirinin Temmuz ayı sonunda otellerinden ayrılmasına neden oldu.

Sebastian Ebel'in yaptığı açıklamaya göre; TUI, halihazırda başlamış olan ve yıl boyunca devam eden ürün ve hizmet yelpazesinin genişletilmesiyle gelecekte benzer olayların etkilerini daha iyi hafifletmeyi amaçlıyor.