TUI CARE FOUNDATION'DAN BALEAR ADALARINA 500 BİN EURO !

TUI Care Foundation Balear Adaları'ndaki doğal deniz yaşamını desteklemek için yarım milyon Euro ayırdı.TUI Care Foundation'ın "Marine May" programı için dört kıtada beş yeni deniz koruma projesi başlatılıyor

Balear Adaları, çok sayıda balık türü, deniz çayırları, yerleşik ispermeçet balinası ve yunus popülasyonuyla hâlâ Akdeniz'in en iyi korunmuş deniz ortamlarından biri olmasına rağmen artan baskı nedeni ile doğal hayatın korunması gerekiyor.

Balear Adaları'ndaki deniz ortamı üzerinde artan demografik baskı, kirlilik, balıkçılık ve eğlence amaçlı yelkencilikle ilgili etkiler de dahil olmak üzere çok sayıda baskı var. Sonuç olarak, sığ su koyları gibi biyolojik çeşitlilik açısından zengin ekosistemler önemli ölçüde bozuldu. TUI Sea the Change Balearics, 25 kilometre kareyi koruyan ve 10 kilometre kareyi restore eden sığ su körfezi restorasyon planları tasarlıyor.

TUI Bakım Vakfı İcra Direktörü Alexander Panczuk: "Balear Adaları'nın deniz ortamı yalnızca Avrupa'daki en önemli doğal yaşam alanlarından biri değil, aynı zamanda adaların ekonomik başarısının ve sosyal gelişiminin de temelidir. Bu nedenle daha fazlası Marilles Vakfı ile birlikte yürüttüğümüz yeni projemiz, doğal yaşam alanlarını korumanın ötesine geçiyor ve aynı zamanda turizmin iyilik için bir güç olarak potansiyelini vurguluyor. Turizm sektörü, Balear Adaları'ndaki deniz ortamının sürdürülebilir olmasını sağlamak için daha fazlasını yapabilir. Bu, hem yerel toplulukların hem de ziyaretçilerin ortak çıkarınadır. Projemizin artık bu yolda ilk büyük adımı atmasından mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Marilles Vakfı Direktörü Aniol Esteban şunları paylaşıyor: “Sağlıklı bir deniz ortamı, Balear Adaları'nın ekonomik refahı ve bölge sakinlerinin ve turistlerin refahı için kritik öneme sahiptir. Balear Adaları'nı deniz koruma konusunda dünya çapında bir referans haline getirmek, diğerlerinin yanı sıra turizm, balıkçılık ve teknecilik endüstrilerinin aktif katılımını gerektirir. Uzun vadeli gelecekleri, deniz ve kıyı habitatlarımızın durumunun iyileştirilmesine, faaliyetlerinin bu doğal varlığı aşındırmak yerine ona değer katmasını sağlamaya bağlıdır. Bu, baskıların azaltılmasını, sürdürülebilir faaliyet seviyelerinin güvence altına alınmasını ve hassas habitatların ve türlerin yenilenmesine yatırım yapılmasını gerektirecektir. TUI  ile sığ su koylarını restore etmemize ve Balear Adaları'nda sürdürülebilir balıkçılığa geçişi hızlandırmamıza yardımcı olacak bir ortaklık kurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklığın turizm sektörünün diğer aktörlerine denizlerin korunmasına yatırım yapma konusunda ilham vereceğini ve gerçek sürdürülebilir turizm modellerine yönelik kolektif değişimi hızlandıracağını umuyoruz” dedi.