TUI'DEN KALİFİYE PERSONEL HAMLESİ ! TUI PERSONEL POLİTİKASINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ.

TUI, kalifiye personel eksikliğini TUI Grubunun farklı birimlerini etkilemeden önce gidermeyi amaçlıyor.Gelecekte seyahat acenteleri veya çağrı merkezleri gibi müşteri odaklı alanlarda daha fazla yan girişimci çalışacak. Bununla birlikte TUI'nin Avrupa merkez ofislerindeki iş profilleri için, turizm alanında klasik bir eğitim almamış olanlardan daha fazla sayıda aday işe alınacak.

2030 yılına kadar, Almanya'da ve Grup genelinde ilan edilen tüm pozisyonların dörtte biri, dışarıdan girenler tarafından doldurulacak. TUI'nin şu anda dünya çapında 1.100 boş pozisyonu bulunmakta.

TUI AG Grup Çalışma Konseyi Başkanı Frank Jakobi yaptığı açıklamada: "TUI çeşitli kariyer yolları sunuyor. Yan giriş girişimiyle TUI'yi turizme olan heyecanımızı paylaşan, onlarla yeni beceriler getiren ve böylece şirketimize yeni bakış açıları kazandıran adaylara açıyoruz. Aynı zamanda, bu adayları da aktif olarak destekliyoruz. " ifadelerini kullandı.

Şirket ile Grup Çalışma Konseyi arasındaki anlaşmada, TUI'ye daha fazla yan katılımcıyı çekmek için somut önlemler üzerinde anlaşmaya varıldı. Bunlar arasında hedefe yönelik yeterlilik programları, özel işe alım kampanyaları, TUI'ye girişi kolaylaştırmak için mevcut mentorluk programlarının güçlendirilmesi ve Almanya'daki eğitim kurumları, üniversiteler ve Federal İş Kurumu ile daha yoğun işbirliği yer alıyor.

TUI Group İnsan Kaynakları Direktörü Sybille Reiss ise yaptığı deeğerlendirmede: "Bu girişim, bugüne kadar profesyonel kariyerleri için bizi pek dikkate almayan adaylar için TUI'yi ilgi çekici bir işveren haline getirecek. Bizim için beceriler, motivasyon ve öğrenme isteği, birinin yıllar önce aldığı bir diplomadan daha önemli.Kişiselleştirilmiş yeterlilik ve teknolojik desteğin, turizm eğitimi ve deneyimsel bilginin başarılı kombinasyonunu mükemmel bir şekilde tamamladığı bir işgücü piyasasının geleceğine kendimizi uygun hale getiriyoruz." ifadelerini kullandı.