TURGAY GENÇ: "TÜRK HAVA YOLLARI KIRMIZI ÇİZGİMİZ.TÜRK HAVA YOLLARI'NA DESTEK OLMAK HER VATANDAŞIN GÖREVİ"

Gün geçmiyor ki Türk Hava Yolları ile ilgili olumsuz bir köşe yazısı yada haber ile karşılaşmayalım.Türk Hava Yolları ile ilgili yapılan olumsuz haberlerin arkasında ne yatıyor ? Köşe yazarımız Turgay Genç sizler için analiz etti."Türk Hava Yolları'nın yeni yatırımları ve girişimleri rekabet gücünü arttırırken Türk Hava Yolları gibi güçlü bir oyuncuyu pazarda rakip olarak görmek istemeyenler ve onların içimizdeki kıfayetsiz muhterisleri durmadan Milli bayrak taşıyıcımıza saldırıyorlar."

Merhaba değerli dostlar uzun bir süredir yazmaya ara vermiş, olanı biteni uzaktan izliyor, sessiz sedasız ülkeme hizmet etmeyi sürdürüyordum.Fakat, son dönemlerde gördüklerim sonucu kendi kendime " Hadi bir kaç kelime de sen söyle, belki birileri doğruyu öğrenir, yanlış algıyı düzeltmekte az da olsa faydan olur" dedim ve yazmaya karar verdim.

Konumuz; Türk Hava Yolları ! Türk Hava Yolları ile ilgili öyle haberler okudum, öylesine karalama kampanyaları gördüm ki akla zarar cinsten.

Hani insanın sorası da geliyor "Bu kurum size ne yaptı ?"diye.

Aslında THY'nin ne yaptığı belli.Şu adına yaşam dediğimiz kısacık zaman diliminde birer ölümlü olarak elbette hepimiz hatalar yapıyoruz.Ama Türk Hava Yolları'nın hataları sanırım biraz daha büyük.İşte bu yüzden hedefte.

Türk Hava Yolları hedefte ! Çünkü; Kabına sığmıyor, dünyada en çok rotaya uçuyor, istihdam şampiyonu, filosunu büyütmeye devam ediyor, Borsa'nın en değerli şirketi ve sürekli yatırımcısına kazandırıyor.Kısacası, filosunu büyüten, yolcu sayısını arttıran, istihdam yaratan Türk Hava Yolları Bayrağımızı devler ligine taşıyor.

Türk Hava Yolları'nın yeni yatırımları ve girişimleri rekabet gücünü arttırırken Türk Hava Yolları gibi güçlü bir oyuncuyu pazarda rakip olarak görmek istemeyenler ve onların içimizdeki kıfayetsiz muhterisleri durmadan Milli bayrak taşıyıcımıza saldırıyorlar.



Her yeni stratejik yatırımda "istemezük" diyen zihniyet sırf Hükümeti siyasi arenada zor durumda bırakmak adında yabancı işbirlikçileri ile birlikte atıyor, tutuyor, algı yaratmaya çalısıyor.Kurum saçma sapan haberler ile toplum önünde küçük düşürülmeye çalışılıyor.Yargıya taşınmış olan iş davaları bile kuruma zarar vermek için kullanılıyor.

Zamanlama da çok ilginç hani ! Kurum ne zaman büyümek için adım atsa, bir sürü yıpratıcı haber ile karşı kaşıya kalıyor.Oysa bu güzide kurum siyaset üstü bir kırmızı nokta.Evet evet Türkiye'nin kırmızı çizgisi.

Türk Hava Yolları elbette eleştirilebilir.Fakat, yalan haberlerle karalanamaz.Türk Hava Yolları'nın her bir çalışanı ülkesi için savaşan, Türk Bayrağı'nı dünyaya taşıyan birer neferdir.İşte bu yüzden Türk Hava Yolları'na sahip çıkmak, destek olmak ve kurumun imajına zarar verenlerle mücadele etmek her bir vatandaşımız için görevdir.

Unutulmamlıdır ki; Türk Hava Yolları zarar gördüğünde Türkiye Cumhuriyeti zarar görür.

İşte bu yüzden Türk Hava Yolları ile ilgili olumsuz bir haber yada köşe yazısı görüldüğünde haberin gerçek olup olmadığı, gerçekte kimlere hizmet ettiği iyi analiz edilmeli ve infiale meydan verilmemelidir.

Şahsi menfaatlerini yabancıların siyasi ve ekonomik emelleriyle tevhit eden muhterislere gelince; Türk Hava Yolları Türkiye'nin jeopolitik konumunun sağladığı avantajla İstanbul Hava Limanı'ndan daha çok rotaya uçmaya devam edecek, filosunu büyütecek, istihdamını arttıracak ve Allahın izni ile büyümesini sürdürerek şanlı bayrağımızı dalgalandırmaya devam edecek ! 

Turgay Genç