TURİST REKORU KIRAN DUBAİ OTEL VE ALTYAPI YATIRIMLARINI ARTTIRIYOR
Dubai, geçen yıl 18,7 milyon misafir ağırladı. Dubai Ekonomi ve Turizm Bakanlığı'na (DET) göre bu rakam getiğimiz yıla göre yüzde 9 daha yüksek. Dubai'ye Almanya'dan 640.000 misafir geldi, Bu rakam 2023'e göre yüzde 11 daha yüksek. Almanya, Dubai için en önemli kaynak pazarlarından biri olmaya devam ediyor.
Dubai Otel kapasitesini arttırıyor
Dubai'de 2023 yılında 821 otelde 150 binin biraz üzerinde oda bulunuyordu.2024 yılı sonu itibarıyla 832 işletmede yaklaşık 154 bin otel odası bulunuyor.Piyasa araştırmaları kuruluşu STR'ye göre Dubai, oda sayısı bakımından Londra'yla hemen hemen aynı seviyede ve New York, Bangkok, Paris ve Singapur gibi metropollerin önünde yer alıyor. Geçen yıl rezervasyon yapılan geceleme sayısı da 43 milyona ulaşarak yeni bir rekora imza attı.
Turizm altyapısına yatırımlar artıyor
Emirlik, gelecekteki ziyaretçi akınına yetişebilmek için turizm altyapısına yatırım yapıyor. Örneğin, El-Mektum Uluslararası Havalimanı'na yılda 260 milyon yolcu kapasiteli yeni bir yolcu terminali inşa ediliyor. Metropol bu projeye yaklaşık 32 milyar avro yatırım yapıyor.Ayrıca Dubai Metrosu'nun mavi hattı 30 kilometre uzatılacak.Bu genişletmenin 14 yeni istasyonu birbirine bağlaması ve yaklaşık bir milyon kişinin taşınması bekleniyor.