TÜRKİYE'DEKİ FİYAT ARTIŞLARI RUS TURİSTLERİN ROTASINI BAE'YE ÇEVİRMESİNE NEDEN OLDU

Türkiye'deki fiyat artışları Rusların BAE'ne yönelmesine neden oldu.Dubai Turizm Ofisi'ne göre, bu yıl Dubai'ye gelen Rus turist sayısı ilk kez Hindistan'ın ardından ikinci sırada yer aldı.Turistlerin Dubai'ye yaz gezilerinin ana itici gücü fiyatlar.Yerel otelciler büyük indirimler ve çeşitli promosyonlar sunuyor.

Rusya'dan gelen turist akışının büyümesi tur operatörleri tarafından da doğrulanıyor. Aynı zamanda, bu yaz fiyatların arttığı Türkiye'deki tatil beldelerinden gelen turistlerin yeniden Dubai'ye yönelmesi nedeniyle büyüme kısmen mümkün oldu. Bununla birlikte BAE otelleri indirim yapıyor. Uzman tahminlerine göre BAE turu Türkiye'ye göre % 20 daha ucuza satın alınabiliyor.

ATOR Başkan Yardımcısı Space Travel CEO'su Artur Muradyan yaptığı değerlendirmede: " BAE'deki turist akışının büyümesi birkaç nedenden dolayı gerçekleşti. Uçuş coğrafyasının ve havayollarının ulaşım hacminin pratikte kış mevsimine göre değişmemesi,Türkiye'den belirli bir turist çıkışının olması, fiyatların artması ve BAE'de düşük sezon promosyonları kapsamında fiyatların düşmesi etkiledi." ifadelerini kullandı.

Seyahat acentaları, bu yıl turistlere Türkiye yerine BAE'deki yaz tatillerini daha yakından inceleme fırsatı sunduklarını söylüyor. Emirates'te her şey dahil sisteminde çalışan otellerin sayısı giderek artıyor.