WİNSTON DUKE, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TURİZM ELÇİSİ OLARAK ATANDI !

Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), ünlü aktör Winston Duke'un Turizm Elçisi olarak atandığını duyurdu. Olağanüstü yeteneği ve küresel hayırseverlik çabalarına olan bağlılığıyla tanınan Duke, UNWTO'nun en son kampanyası "Turizm Açık Fikirler"i desteklemek üzere sürdürülebilir turizm uygulamalarını savunacak ve seyahatin dönüştürücü gücü hakkında farkındalık yaratacak.

"Black Panther", "Us" ve "Nine Days" gibi eleştirmenlerce beğenilen filmlerdeki büyüleyici performanslarıyla tanınan Duke, toplumsal amaçlara olan bağlılığını sürekli olarak göstererek onu bu prestijli rol için ideal bir seçim haline getiriyor. 

UNWTO Sorumlu Turizm Elçisi olarak Duke, UNWTO'nun sorumlu ve sürdürülebilir turizm uygulamalarını teşvik etme misyonunu aktif olarak destekleyecek.Ekonomik büyümeyi teşvik etme, kültürel mirası koruma ve çevreyi korumada turizmin önemini savunmak için Örgüt ile yakın işbirliği içinde çalışacak.

Yeni göreve duyduğu heyecanı dile getiren Winston Duke yaptığı açıklamada: " Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'ne Büyükelçi olarak katılmaktan büyük onur duyuyorum.Turizm küresel ekonomimizin dünyadaki can damarıdır, dünyanın en insani sektörüdür. Bununla birlikte, uluslar arasında karşılıklı saygıyı inşa edebiliriz çünkü bu, bireysel alanlar olmamıza rağmen, ortak noktamızın güzel insanlar ve deneyimlerden oluşan bir nimet olduğunu hatırlatır."

UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, atamayı memnuniyetle karşıladı ve şunları söyledi: “UNWTO, Winston Duke'u Sorumlu Turizm Büyükelçimiz olarak ağırlamaktan onur duyuyor. Bir aktör olarak usta bir hikaye anlatıcı, turizmin zihinleri açma ve hayatları dönüştürme gücünü gösterme yeteneğine sahip ve bir yardımsever olarak turizmin empati değerlerini yaşıyor, herkes için fırsat sunuyor, kamu yararı için ekstra çaba harcıyor. UNWTO, Duke ile heyecan verici ve verimli bir ilişki kurmayı sabırsızlıkla bekliyor."