Açıklamada, “Türkiye bu yıl yaz turları için erken rezervasyon kampanyasının başlıca itici gücü oldu. Bu ülkenin rezerve edilen yaz turlarının toplam hacmindeki payı yüzde 70'e eşit ya da fazla olup, satışlar pandemi öncesine, 2019 yılının seviyesine yaklaşıyor. Tur operatörlerine günde binlerce başvuru geliyor” ifadelerine yer verildi.
ATOR açıklamasında: “Türkiye'nin şu anda bu denli popüler olması, sadece toplu yaz tatilleri için en yüksek talep gören destinasyon olmasıyla değil, aynı zamanda erken rezervasyon kapsamında fiyatlarda önemli ölçüde indirimler olması ile açıklanıyor, indirimler yüzde 60'a varan oranlarda uygulanıyor. Ayrıca tur operatörlerinin şu anda yüzde 10 ila 25 avans ödemeli ve bakiyeyi kalkıştan 10-14 gün önce ödeme imkanı içeren turları sunması da önemli” denildi.
Türkiye’deki otellerde konaklama fiyatlarının, öncelikle rublenin euro karşısında değer kaybetmesi nedeniyle geçen yıla göre yüzde 10-25 oranında arttığına işaret edilen açıklamada, “Şu anda tur operatörleri, erken rezervasyon promosyonu olarak indirim yapıyor ve böylelikle fiyatlardaki artış dengeleniyor, ancak promosyonlar Mart sonunda bittikten sonra fiyatlar tekrar yükselmeye başlayacak ve yaza kadar şu anki fiyatlara göre yüzde 25-50 oranında artacak” denildi.
ATOR'UN analizinde; “Erken rezervasyon promosyonları ile yoğun satışlar göz önüne alındığında, ilkbahar sonu-yaz başlarında son dakika turları beklemek pek mümkün görünmüyor. 2020 ve 2021'nin aksine 2022'de, yaz için şimdiden yoğun olarak otel rezerve eden hem Almanlar, hem de İngilizler toplu halde Türkiye'ye gidecek. Ayrıca o zamana kadarki tüm popüler oteller zaten satılmış olacak” ifadeleri kullanıldı.
YORUMLAR