Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bu plajlar temizliğinden dolayı ödül aldı !

Cansu Tuncali Maldivleri kaleme aldı. İşte Maldivler... Dünyanın en güzel yerlerini sırala deseler, ilk üçe kesin Maldiv Adaları`nı koyardım. Turkuaz renkte okyanus, bembeyaz kumlar, okyanusun içinde çeşitli boyutlarda adacıklar, palmiye ağaçları, sakinlik, huzur ve daha nicesini Maldiv Adaları`nda bulabilirsiniz.

Bu plajlar temizliğinden dolayı ödül aldı !

Cansu Tuncali Maldivleri kaleme aldı. İşte Maldivler... Dünyanın en güzel yerlerini sırala deseler, ilk üçe kesin Maldiv Adaları`nı koyardım. Turkuaz renkte okyanus, bembeyaz kumlar, okyanusun içinde çeşitli boyutlarda adacıklar, palmiye ağaçları, sakinlik, huzur ve daha nicesini Maldiv Adaları`nda bulabilirsiniz.

12 Eylül 2017 - 22:00

Öncelikle ulaşımdan bahsedersek, Türkiye’den İstanbul üzerinden aktarmalı ya da direkt uçuşlar bulunmakta.

Aktarmalı olarak Dubai’den aktarma yaparak ulaşabileceğiniz uçuş seçenekleri dışında, Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan direkt Maldivler’e uçuşu bulunmaktadır.

Aktarmasız uçuşlar gece yapılıyor ve 8 saat sürüyor. Gece uyuduğunuz için de jetlag hissetme durumunuz olmuyor.

Maldivler ile Türkiye arasında saat farkı da sadece 2 saat olduğu için çok büyük bir zaman farkı da hissetmiyorsunuz.

Maldivler, başkenti Male olan Maldiv Cumhuriyeti sınırları içinde, Hint Okyanus’u üzerinde yüzlerce adacıktan oluşan, adacıklar bütünü. Büyük adalar da oteller tarafından yerleşim yeri yapılarak, konaklamaya açılmış. İşte o mükemmel oda manzaraları, okyanus üzerinde bungalov görselleri hep bu otellerden.

Maldivler’e yanınızda eşiniz ya da sevgiliniz olmadan gitmek biraz anlamsız çünkü otellerde yapılan çoğu etkinlik, yeni evliler için balayı konseptinde ya da aşk tazelemek isteyen sevgili ya da eşler için yapılan etkinlikler var. Adalardan da herhangi bir tekne ya da deniz uçağı olmadan,istediğiniz bir zaman diliminde dışarı çıkamadığınız için sadece otelin yaptığı konseptlere uymanız gerekebiliyor. Sevgili ve eşleriniz ile çok eğlenceli ve keyifli zamanlar geçirten bu aktiviteler, sadece arkadaş ortamı için çok sıkıcı olabilir.

Eğer sadece arkadaşlarınız ile bol eğlenceli zaman geçirmek istiyorsanız, Maldivler değil İbiza’ya gitmenizi öneririm!

Gelelim Otellere; Maldivler’de biri Türk Otel’i olmakla beraber birçok dünyaca ünlü otel markasını bulabilirsiniz. Benim kaldığım Club MedMaldivler’i şiddetle tavsiye ederim.

Mükemmel odaları, keyifli aktiviteleri, lezzetli yemekleri, saygılı personeli ve kalite anlayışı ile mükemmel bir hafta geçirdim.

Her güne özel farklı animasyon aktiviteleri, SPA ve masaj opsiyonları, bembeyaz kumları, sakin ve dinginlik veren atmosferi ile bir otelden isteyeceğiniz her şeyin fazlasını bulabileceğiniz bir yer oldu Club Med benim için.

Bu bir hafta tek bir adada ne yaptın diye sorarsanız, ilk söyleyeceğim; köpekbalıkları ile daldım!

Evet yanlış okumuyorsunuz, özellikle köpek balıklarının yoğun olarak yaşadığı, köpek balığı noktası denilen bölgeye, otelden kalkan tekne ile gittik ve köpekbalıklarının arasına şnorkellerimiz ile atladık. Bu arada da devasa bir carettacarettaile rengarenk balıklar gördük. (küçük bir not; otelde okyanusa gireceğiniz sahilin kıyılarında da küçük köpek balıkları var fakat büyük olanları alınan önlemler ile kıyılara yaklaşamıyorlar.)

Günün geri kalan kısmında küçük bir adacıkta taptaze deniz mahsulleri ızgarası yaptık. Turun en sonunda ise mükemmel bir mercan resifine gittik. Dünyanın bütün renklerini okyanusun altında görebildiğim, eşsiz bir su altı deneyimi yaşadım.


Bir diğer gün ise balık tutmaya gittik. En büyük balığı ben tuttum  Okyanusta yaşayan balıklar denizlerdekinden farklı olduğu için daha devasa oluyor, çekmesi kuvvet istiyor ama keyfi de paha biçilemez.

Tamamen av yasasına uygun olarak sadece yiyeceğimiz kadar balık tuttuk ve geri döndük. Tuttuğumuz balıklar da otelde pişirildi ve bizlere servis edildi.

Maldivler’de bir günümüzü de Maldiv Cumhuriyeti’nin başkenti Male’yi gezmek için ayırdık. Çok büyük bir kent değil. Eğitim seviyesi yüksek değil, dolayısı ile medeniyet maalesef Avrupa ülkelerinde alışmış olduğumuz gibi değil.

İlk olarak söyleyebileceklerim arasında, kadınların kol dirseklerini ve bacaklarında da dizlerini kapatacak seviyede kıyafet giymeleri gerek. Aksi takdirde şehre giriş yapamıyorsunuz. Alkol diye bir kelime kullanılmıyor bile, o derece yasak. (Adalardaki oteller de tabii ki alkol serbest)

Ziyaret edilecek yerler ise balık çarşısı, meyve çarşısı, tarihi camileri ve hediyelik eşya satan dükkanları. Köpek balığı kafası ya da sadece Maldivler’de çıkan bir mercan türünden yapılma kolyeler gibi değişik ürünleri bulabileceğiniz hediyelik eşya dükkanları görülmeye değer. Tek bir gün Male’yi gezmeye yetecektir.

Diğer günleri ise adada kalarak, otelde nefis kokteyllerinizi yudumlarken, SPA salonlarında masaj yaptırıp, gevşerken ve uçsuz bucaksız maviye bakıp, huzura ereceğiniz zamanlar ile değerlendirebilirsiniz.

Bu mükemmel güzelliklerin 10 yıl içinde küresel ısınma yüzünden, yükselen okyanus sularının altında kalacağı söyleniyor. Eğer ufukta bir balayı varsa ya da aşk tazelemek için bir tatil planı düşünüyorsanız, Maldivler’i bir düşünün derim…

Cansu Tuncali

YORUMLAR

  • 0 Yorum