Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dünya markaları İstanbul`da buluşuyor

ISSA INTERCLEAN Fuarı Marka Direktörü Hatice Dinçer ile sektör ve yapacakları sektör fuarı hakkında bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik. Dünya markaları Ekim`de İstanbul`da buluşacak...

Dünya markaları İstanbul`da buluşuyor

ISSA INTERCLEAN Fuarı Marka Direktörü Hatice Dinçer ile sektör ve yapacakları sektör fuarı hakkında bilgilendirici bir röportaj gerçekleştirdik. Dünya markaları Ekim`de İstanbul`da buluşacak...

14 Ağustos 2017 - 22:00

Ulusal Temizlik Zirvesi – ISSA/INTERCLEAN Fuarı hakkında bilgi verir misiniz?

ISSA INTERCLEAN Fuarları dört farklı ülkede organize edilmektedir.

Portföyün en büyük ve köklü fuarı olan Amsterdam Fuarı elli yıllık geçmişi ile dünyadaki en önemli endüstriyel temizlik fuarıdır, iki yılda bir Mayıs ayında Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam’da düzenlenmektedir.

Las Vegas, Orlando ve Şikago olmak üzere ABD’de üç farklı şehirde gerçekleşen fuarlarımızın yanı sıra, Amerik kıtasındaki bir diğer fuarımızı da Meksika’da organize etmekteyiz.

Fuar konsept olarak hangi sektörleri kapsıyor?

Fuarımız konsept olarak yerli ve yabancı endüstriyel temizlik makineleri (iç ve dış temizlik makineleri,cila makineleri endüstriyel süpürgeler), kimyasalları (dezenfektanlar, endüstriyel kimyasallar, cilalar, anti bakteriyeller), dispanser (peçetelik, tuvalet kağıtlığı, sabunluk ve kağıt dispanserleri), ekipman (moplar, mop aparatları, çöp kovaları, fırça), ve yedek parça (temizlik makinesi aküleri, süpürge hortumları, makine ve dispanser aparatları) , üreticileri, ithalatçıları ve distribütörleri olmak üzere ev dışı temizlik endüstrisinin tümünü kapsamaktadır.

Fuara kimler katılabilir?

ISSA INTERCLEAN İstanbul fuarımıza stantlı katılımcı olarak, ev dışı temizlik sektöründeki üreticiler,distribütörler , ithalatçılar katılabilir.

Fuarımızın ziyaretçi kitlesini ise; alışveriş merkezleri, hastaneler, okullar, perakende zincirleri, horeca grubu ( hotel, restoran, cafe), fabrikalar, lojistik depoları, inşaat firmaları , site yönetim firmaları ,holdingler, zincir spor salonları, bankalar, kamu kurumları, belediyeler ve bu işletmelerin idari işler,satın alma departmanları ile otellerin ek olarak housekeeping departmanları oluşturmaktadır.

Ayrıca İstoç, Gimat İzmir Gıda toptancıları sitelerinin yanı sıra Anadolu’dan da toptancılar fuarımızın ziyaretçi kitlesini oluşturmaktadır.Yurtdışından ihracatçılar, toptancılar ve distribütörler ziyaretçi olarak beklenmektedir.

Bu yıl kaç ülkeden katılımcı bekleniyor?

18-20 Ekim tarihleri arasında yeni fuar alanımızda, Istanbul Kongre Merkezi , ICC’de gerçekleştireceğimiz fuarımıza 30’dan fazla ülkeden katılımcı beklemekteyiz.

Özellikle Irak, İran, Cezayir, İsrail, Türki Cumhuriyetler, Doğu Avrupa ve Rusya’ya yönelik ziyaretçi çalışmalarımız ile bu bölgelerden önemli sayıda uluslararası ziyaretçi bekliyoruz.

ISSA/INTERCLEAN katılan firmalara pazar ve diğer konularda ne tür avantajlar sağlıyor?

2014 yılında uzun bir hazırlık döneminden sonra gerçekleştirdiğimiz fuarımızdan bahsedersek; hem katılımcı hem ziyaretçi nezdinde büyük bir memnuniyet yarattı.

İlk yıl fuara gelen her dört ziyaretçiden biri fuara yurtdışından katılım gösterdi, bu oran Türkiye’de ender görülen oldukça büyük bir başarı olduğu gibi dünyada gerçekleşen diğer uluslararası fuarlar ile kıyasladığımızda %28’lik yabancı ziyaretçi oranıyla ISSA INTERCLEAN İstanbul fuarı uluslararası endüstriyel temizlik fuarları arasında ilk beş içerisinde yer aldı.

Bu yıl gerçekleştireceğimiz fuarımızda da yabancı ziyaretçi ilgisinin artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Yaptığımız anket çalışmalarında gelen ziyaretçilerin %54’lük bölümü yeni ürün ve firma bulmak için, %40’ı da fiyat alıp sipariş vermek için fuarı ziyaret ettiğini gördük.

Fuarımıza gelen yabancı ziyaretçilerin dağılımına baktığımızda ziyaretçilerin ağırlıklı olarak Rusya, Fas, Cezayir,Romanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Lübnan, Nijerya İtalya ve Yunanistandan geldiklerini görmekteyiz .

Ziyaretçilerimizin %95’i yeniden ziyaret edeceklerini belirttiler. Gelen ziyaretçilerimizin ağırlıklı fuarda aradıkları ürün grupları makine, temizlik araçları, deterjanlar ve kimyasal temizleyiciler oldu. Tüm bu veriler ışığında ISSA INTERCLEAN İstanbul 2017’nin katılımcılarına ve ziyaretçilerini iş ağlarını genişletmek için gereken imkanları sunacağını ve sektörün ilerlemesine katkı sağlayacağını söyleyebiliriz.

Sektörün gelişmesine yardımcı olmak ve yenilikleri desteklemek adına fuar alanında, ISSA INTERCELAN İstanbul bünyesinde “Inovasyon Alanı” oluşturarak katılımcı firmalarımızın en yeni ürünlerini sergileyebilecekleri bir alan yaratmış olacağız. Katılımcı firmalarımızın ürün ve hizmet lansmanlarını da yapabilecekleri bir platform olarak ISSA INTERCLEAN İstanbul, endüstriyel temizlik endüstrisinin buluşma noktası olmaya devam edecek.

ISSA ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz seminer programımız ile sektörün, yeni trendlerin nabzını tutuyor olacağız. Seminer programlarımıza pek çok üretici firmanın AR&GE departmanlarından yetkililerinin katılımını bekliyoruz. Sektörün geleceği açısından çok önemli bilgilerin ele alınacağı seminer programımız ile endüstriyel temizlik sektörünün büyümesine katkı sağlıyoruz.

Fuara pek çok global marka da katılıyor. Daha önceki fuarlarda Türkiye’deki girişimciler için bize anlatabileceğiniz bir başarı öyküsü var mıdır?

2014 yılı fuarımızda küçük bir alanda yer almış iki yerli katılımcı firmamız, biri Irak diğeri Kuzey Afrikadan olmak üzere büyük müşteriler ile anlaşma sağladılar. Şu anda halen bu firmalar ile çalışmakta olan katılımcılarımız, bu yıl, 2017 fuarımızda katıldıkları m² leri üç katına çıkartarak fuarda yer alıyorlar. Aynı zamanda geçen yıl anlaşma sağladıkları müşterilerini de yine bu yıl stantlarında ağırlayacaklarını belirtmekte fayda var.

Türkiye’den fuara katılmak isteyen firmalar ne yapmalı?

Fuarımızda katılımcı olarak yer almak isteyen firmalarımız satış ekibimizle temasa geçerek yerlerini ayırtabilirler. Satışları devam eden fuarımızda katılımcı firma olarak yer alarak, ağırlayacağımız hem uluslararası hem de yerel pazardaki en önemli satın almacılarla kendi stantlarında bir araya gelerek ticaret hacimlerini arttırabilirler. Bunun yanı sıra ziyaretçi olarak fuarımızı ziyaret etmek isteyen sektör profesyonelleri, ISSA INTERCLEAN İstanbul resmi websitesindeki ziyaretçi formunu doldurarak fuarı ücretsiz olarak ziyaret edebilirler.

CLEANER MAGAZINE

YORUMLAR

  • 0 Yorum