1) Soğan Doğrayan Kişi Neden Ağlar ?
Soğan doğrama esnasında bulunan ortama lachrymatoryfactor adında bir enzim yayılıyor. Bu enzime karşı göz kendini savunmak için göz yaşlarını kullanır.
2) Ön koltukta değil de arka koltukta neden araba tutuyor ?
Araç tutması, iç kulak hareket olduğunu algılarken, gözlerin sabit olduğunuz bilgisini beyine iletmesi sonucu ortaya çıkar. Arka koltukta oturan kişi ön cama olan mesafeden dolayı ufuk çizgisini görmüyor. Bu da beyinin gözden gelen mesajla aracın hareket etmediğini algılar ve bu da vücudun dengesini bozar.
3) İnsanlar neden ağlar ?
Göz, günde ortalama 300 ml göz yaşı üretmektedir. Göz yaşları, beyinde bulunan sinir merkezi tarafından sinyaller aracılığı ile duygusal anlarda ortaya çıkar.Sinyal,yüzde ki kan basıncını arttırarak yaşların gözlerden dışarı çıkmasına yol açar.
4) Kaşınmak nedir ? nasıl ortaya çıkar ?
Kaşınma eylemi cildinizin hafifçe uyarılması sonucu ortaya çıkar. Bu savunma mekanizması böcek ısırığına karşı geliştiği tahmin ediliyor.
5) Ateşimiz çıkınca neden üşürüz ?
Ateşlenme, Vücudun yüksek ısıyla zararlı mikropları öldürmeye çalışması sonucu ortaya çıkar, ancak ateşlenme sonrası insanlar terlemediği veya kan basıncı yükselmediği için üşürler.
6) Neden acıkırız ?
Açlık hissiyatımız, insülin, leptin, grelin ve cholecystokinin hormonları ile kontrol edilir. Beyne açlık mesajı yollayan bu hormonların vücudumuzda ki seviyeleri kandaki farklı besin ve midede bulunan sindirim sıvılarına bağlıdır.
7) Gıdıklanan insanlar neden güler ?
Aslında bu eylemi küçük yaşlarımızda eğlenme amacıyla bizi gıdıklayan diğer insanlar aracılığı ile öğreniyoruz. Bu konuda yapılan araştırmalara göre kişi kendini ne kadar gıdıklarsa gıdıklasın gülme eylemi gerçekleşmez.
8) Parmaklar suda kalınca neden buruşuyor?
Hücrelerinizin sahip olduğu değerlerden daha az yoğunlukta veya az tuz çözeltisinin olduğu su ile vücut temas ederse, Su osmos yöntemi ile deri ile tepkileşme geçerek vücuda emilir. Bu da deride bulunan hücrelerin şişmesine yol açar. Hücreler alt tabakadaki dokulara bağlı olduğundan dolayı deri mevcut duruma uyum sağlamak için buruşur
9) Sakız sonsuza dek midemizde kalır mı ?
Hayır. Sakız, yutulduğu anda sindirilmese de en geç 3 veya 4 gün içerisinde vücuttan atılır.
10) Dejavu neden olur ?
Aynı olayı daha önce yaşamışsınız hissiyatını yaratan dejavu aslında aynı anda gerçekleşen duyarlılık ve algılama hissiyatının birbirine senkronize olmaması sonucu ortaya çıkar.
11) Sivrisinek ısırınca neden kaşınırız ?
Sivrisinek ısırdıktan sonra deriye kan pıhtılaşmasını engelleyen bir sıvı enjekte eder. Vücutta bu yabancı enzimlere engel olmak için koruma mekanizması ile antikorlar üretmeye başlar. Bu antikorlarda da o bölge de kaşıntıya sebep olur.
Dünyanın En Çok Merak Edilen Soruları
Dünyanın En Çok Merak Edilen Sorularını merak ediyor musunuz ? Sizler için dünyada en çok cevapları merak edilen soruları araştırdık.İşte doğası gereği meraklı bir yapısı olan insanların en çok merak ettikleri sorular...
27 Ocak 2021 - 13:48
YORUMLAR