Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

FETTAH TAMİNCE YENİ OTEL MARKASI HAKKINDA BİLGİ VERDİ. FETTAH TAMİNCE : "BİRÇOK ŞEYİ ALT ÜST EDİLEN YEPYENİ BİR KONSEPTLE GELİYORUZ."

Fettah Tamince'nin hedefleri artık çok daha iddialı. Tamince hem Rixos’la hem de yeni markalarla global arenada çok daha güçlü bir konum hedefliyor. Bu aralar Tamince’nin en önemli gündem maddesi ise açılışı yaklaşan Tersane İstanbul. ‘İstanbul’un yeni merkezi olacak’ dediği proje için şimdiye kadar 40 milyar TL harcama yapılmış.

FETTAH TAMİNCE YENİ OTEL MARKASI HAKKINDA BİLGİ VERDİ. FETTAH TAMİNCE : "BİRÇOK ŞEYİ ALT ÜST EDİLEN YEPYENİ BİR KONSEPTLE GELİYORUZ."

Fettah Tamince'nin hedefleri artık çok daha iddialı. Tamince hem Rixos’la hem de yeni markalarla global arenada çok daha güçlü bir konum hedefliyor. Bu aralar Tamince’nin en önemli gündem maddesi ise açılışı yaklaşan Tersane İstanbul. ‘İstanbul’un yeni merkezi olacak’ dediği proje için şimdiye kadar 40 milyar TL harcama yapılmış.

FETTAH TAMİNCE YENİ OTEL MARKASI HAKKINDA BİLGİ VERDİ. FETTAH TAMİNCE :
14 Ağustos 2023 - 14:07

Fettah Tamince ; "Biz bir markayı Türkiye’den çıkarıp dünyalı yaptık. Artık ‘10 yılda dünyanın en iddialı turizm gruplarından biri oluruz’ diyecek özgüvenimiz var…" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ TURİZMDE BAŞARISIZ GÖRMÜYORUM"

Turizmde Türkiye'yi başarısız görmediğini belirten Tamince ; "Bakanımız rakamları açıkladı, geçen yılın üstündeyiz. Ben Türkiye’yi başarısız görmüyorum. Yandık bittik gibi bir durum yok. Turizm iyi, daha da iyiye gider. Bir de sorun sadece otellerin meselesi değil. Yerel yönetimler, merkezi yönetim hep beraber bazı işleri daha farklı yapmamız lazım. Bodrum geçen sene müthiş rakamlar elde etti. Peki altyapı sorunumuzu çözdük mü? Yok. Sezonu uzatıcı yeni faaliyetler getirdik mi? Yok. Tüketiciye her yıl aynı şeyi sunarak başarılı olamazsınız. Aynı şey İstanbul için de söz konusu." ifadelerini kullandı.

"TERSANE İSTANBUL ŞU ANDA BİZİM İÇİN EN ÖNEMLİ YATIRIM"

"Asıl merkezini, kalbini bu sene açacağız. Tersane İstanbul şu anda bizim için en önemli yatırım. Sadece bizim için değil, İstanbul için de çok önemli bence. ‘İstanbul nasıl daha fazla turist çeker, turist nasıl daha fazla harcar’ sorularına cevap olacak bir yatırım bence. Tamamlandığında tek başına İstanbul’a milyonun üstünde artı turist hem de üst düzey misafiri getirebilecek bir yatırım. Biz aslında İstanbul’un yeni merkezini oluşturuyoruz. Hangi metropolle giderseniz gidin, Paris, New York fark etmez, rahat yürüyebiliyorsunuz. Birçok yere araba kullanmadan, taksi peşine düşmeden ulaşabiliyorsunuz. Yeme içme yerlerine, alışveriş alanlarına gidebiliyorsunuz, kültürel yerleri gezip, müze dolaşabiliyorsunuz. İstanbul’da her şey birbirinden kopuk. Biz bunları Tersane İstanbul’da çözüyoruz."

"ENFLASYON SADECE TÜRKİYE'Yİ DEĞİL HERKESİ ETKİLEDİ"

Hürriyet’ten Şenay Büyükköşdere’yle özel bir röportaj gerçekleştiren Fettah Tamince;  “2023’te enflasyon sadece Türkiye’yi değil herkesi etkiledi. Avrupalılar 4-5 kat enflasyon oranları görmeye başladı. Seyahatlerde bir yavaşlama oldu. Daha önce 10 gün tatil yapanlar, 4-5 güne indirdiler. Bu arada Ruslar 2023’e daha hazırlıklı girdi. Türkiye’den başka ülkelere de gitmeye başladılar. 2023’te yüksek harcama kapasitesi olan birçok misafir, yeni alternatiflere yöneldi. İstanbul’u geçen sene çok kişi keşfetti. Geldi, iyi otellerde kaldı, iyi para harcadılar. Bu sene de Barcelona’ya gideyim, Paris’e, Lizbon’a gideyim dediler. Yani bu sadece bütçesel değil.” ifadelerini kullandı.

"BEN KENDİMİ ÇOK BAŞARILI BİRİ OLARAK GÖRMÜYORUM"

Ben kendimi çok başarılı biri olarak görmüyorum açıkçası. Hani neye göre, kime göre başarılıyız… Bizim mahalledekilere kıyasladığımızda başarılıyım. Dünyada son 10 – 20 yılda gelişen şirketlerin onların ulaştıkları değerlere baktığınızda da, ‘biz burada niye olmadık?’ diyorum. 10-15 yıl önce bu noktayı öngörüyordum evet, ama onun öncesinde zaten o binince sahip değildim. Bundan sonrasına dair planım 10 yıl içinde dünyanın en iddialı Turizm gruplarından biri olmak. Artık o öz güvenimiz var. Mesela geçen hafta Rixos Dubai diye Dubai’nin en önemli gayrimenkul projelerinden birini çıktık. 24 saatte çıktığımız dairelerin hepsini sattık.

"ACCOR İLE HER ŞEY DAHİL SİSTEMİ BÜYÜTÜYORUZ." 

"Evet onlar Rixos’tan Hisse aldılar. Ve birlikte bir her şey dahil platformu kurduk. Dünyanın herhangi bir yerinde bir otel her şeyi dahil yapıldığında, bizim ortak olduğumuz platform üzerinden yapılıyor. Şu anda 3-4 tanesinde var. Sistemi yavaş yavaş büyütüyoruz. Mısır’da açıyoruz şimdi. Meksika’da açacağız. Her gün masamızda yeni otel fırsatları var. Bugün evden ofise gelinceye kadar yine 3 tane teklif geldi. Şu anda işleyen 40’ın üzerinde tesise yaklaştık. Ama imzalananlar ve açılma planı yapılanlarla beraber 2 yıl içinde 100’ü geçiyoruz. Bu arada Land of Lagend’ı da farklı ülkelere taşımak istiyoruz. İlk Dubai’ye gideceğiz. Sonra Asya ve Amerika’yı düşünüyoruz."

"YENİ BİR OTEL MARKASI ÇIKARIYORUM"

"Gruptan bağımsız, tamamen kendi yatırımımla yeni bir Otel markası çıkarıyorum. İlk şubesi Tersane İstanbul içinde bu yıl sonuna kadar açılacak. Ama bu otelden öte bir şey, otelcilik sektörünün yeni bir bakış getirecek bir format olacak. Dünyada da bir ilk olacak.Otelcilikle ilgili tarif ettiğimiz hiçbir şey oraya uymuyor. Lobi yok, resepsiyon yok. Birçok şeyi alt üst edilen bir konseptle geliyoruz. Çok lüks bir mermer veya çok pahalı bir anahtarın çok ötesinde bir farktan söz ediyorum. Biz bir markayı Türkiye’den çıkarıp dünyalı yaptık. Ve çok ciddi bir tecrübeye ulaştık. Şimdi geriye döndüğümüzde neyi eksik yaptık, neyi fazla yaptık, neyi daha iyi yapabilirdik çok iyi biliyoruz."


YORUMLAR

  • 0 Yorum