Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

FOUR SEASONS HOTELS MUHTEŞEM CUMHURİYET KUTLAMASINA HAZIRLANIYOR

İstanbul Boğazı’nın benzersiz manzarasına hâkim Four Seasons Hotel Bosphorus ve tarihi yarımadanın büyüleyici atmosferine sahip Four Seasons Hotel Sultanahmet, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında 29 Ekim’i daha da büyük bir coşkuyla ve özel içeriklerle kutluyor.

FOUR SEASONS HOTELS MUHTEŞEM CUMHURİYET KUTLAMASINA HAZIRLANIYOR

İstanbul Boğazı’nın benzersiz manzarasına hâkim Four Seasons Hotel Bosphorus ve tarihi yarımadanın büyüleyici atmosferine sahip Four Seasons Hotel Sultanahmet, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında 29 Ekim’i daha da büyük bir coşkuyla ve özel içeriklerle kutluyor.

FOUR SEASONS HOTELS MUHTEŞEM CUMHURİYET KUTLAMASINA HAZIRLANIYOR
02 Ekim 2023 - 08:50

Etkileyici Boğaz manzarasına karşı konumlanan Four Seasons Hotel Bosphorus ve Tarihi Yarımada’nın kalbinde yer alan Four Seasons Hotel Sultanahmet, Cumhuriyet’in 100. Yılı için özel programlar hazırladı.

Four Seasons Hotel Bosphorus Cumhuriyet Bayramı’nı sanatçı Kenan Işık’ın ‘Kırmızı ve Beyaz İstanbul’ isimli sergisinin açılışı için düzenlediği özel bir davet ile karşılarken, Four Seasons Hotel Sultanahmet ise 23-29 Ekim haftasına özel menüler, çay saati ve güne özel lezzetlerin yanı sıra araştırmacı yazar Hasan Mert Kaya katılımı ile gerçekleşecek söyleşi ile misafirleri tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. 

Kenan Işık’tan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıl Kutlamasına Özel Sergi: ‘Kırmızı ve Beyaz İstanbul’

Four Seasons Hotel Bosphorus "Kırmızı ve Beyaz İstanbul" sergisi ve serginin açılışına özel bir davet ile Cumhuriyet’in yıldönümünü kutluyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamalarına özel olarak düzenlenen "Kırmızı ve Beyaz İstanbul" adlı özel sanat sergisi ünlü sanatçı Kenan Işık'ın büyüleyici yağlı boya tablolarında İstanbul'un tarihini, ruhunu ve güzelliklerini kutlamak üzere tasarlandı.

Kenan Işık’ın 29 eserinden oluşan sergi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Sergide yer alan her bir eser, sanatçının olağanüstü yeteneğiyle bir araya getirilerek, İstanbul'un köklü tarihini modern bir perspektifle birleştiriyor. İstanbul'a olan derin bağlılığı ve sanata olan tutkusuyla tanınan sanatçının sergisi, onun şehre olan sevgisini ve saygısını yansıtan özgün eserlerden oluşuyor. Bu eserlerde, kırmızı ve beyaz renklerin sembolizmi, Türk milletinin cesareti, kararlılığı ve saflığını temsil ederek ülkenin özgünlüğünü ve ideallerini yansıtıyor. Türkiye'nin tarihi ile modernizm arasındaki mükemmel uyumunu, İstanbul'un büyüleyici güzelliğini ve Türk milletinin birlikteliğine duyduğu saygıyı yansıtacak olan sergi özel bir davetle başlayarak Kasım ayı sonuna kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. 

Four Seasons Hotel Sultanahmet’te araştırmacı yazar Hasan Mert Kaya ile tarihe bir yolculuk

Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında gerçekleşecek etkinlikler kapsamında Four Seasons Hotel Sultanahmet’te 26 Ekim Salı günü gerçekleşecek söyleşide ise araştırmacı yazar Hasan Mert Kaya bulunuyor. Kaya, kuruluştan günümüze uzanan asırlık tarihimizin hafızası ve dönüm noktalarını, işgal yıllarından kurtuluşa İstanbul ve Tarihi Yarımada’da yaşanan önemli gelişmeleri dönem görselleri ve materyalleri eşliğinde misafirlere aktarıyor.

Four Seasons Hotel Sultanahmet’in bu özel gün onuruna hazırladığı, 23-29 Ekim arasında otelin restoranlarında sunulacak özel menüler, geleneksel Türk mutfak kültürü ile Cumhuriyet dönemi modern mutfağın örneklerini buluşturuyor. Otelin bahçesinde yer alan sevilen restoranı Avlu’da lakerdafava, topiksarmakuru incir dolmasıpilaki gibi sevilen mezelerle başlayan tadım menüsü, baharatlı ve yabani kızılcıklı Bolu tarhanası ve piruhi ile devam ediyor. Roka ve tereyağlı taze patates eşliğinde sunulan ızgara lüferikeşkekli ve mürdüm erikli kuzu tandır gibi Anadolu lezzetleri takip ediyor. Otelin sevilen mekânı Lingo&Lingo Bar&Restaurant’ta ise aynı sevilen mezeler ve ana yemeklere bu kez Çanakkale iskorpit çorbası ve Ege’den ızgara bebek kalamar dolma ve deniz mahsülleri kokoreç ekleniyor. Bu lezzetli özel tadım menüleri Avlu’da un kurabiyesi ve acıbadem ile Lingo Lingo’da ise gül suyu ve badem eşliğinde helva ile lezzetli bir bitiş sağlıyor.

La Pistache misafirlere aynı tarihlerde geleneksel Türk tatlı ve tuzlu lezzetlerini sunuyor. 29 Ekim tarihine özel olarak hazırlanan ‘Ulus’ isimli içecek günün önemine vurgu yapıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum