İZMİRİN EN YÜKSEK BİNASI BEŞ YILDIZLI İKİNCİ OTELİYDİ
Beş yıldızlı Hilton İzmir Oteli, 1992 yılı Temmuz Ay'ında hizmete girdi. 16 Ekim 2020 tarihine kadar merkezi Amerika Birleşik Devletlerinin Virginia eyaletinde bulunan Uluslar arası Hilton Oteller zincirinin bir parçası olarak hizmet verdi. Binanın sahibi Ata Holding ve yüzde 23.84 lük payıyla İzmir Büyükşehir belediyesinin ortaklığındaki İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş.'dir. 33 katlı ve 142 m yüksekliğinde olan Hilton İzmir'in toplam inşaat alanı 96.000 m2'dir. İnşa edildiğinde İzmir'in ilk, Türkiye'nin en yüksek ikinci gökdeleni ikinci beş yıldızlı oteli unvanını aldı. 9'u süit olmak üzere 381 odası bulunan otelde on toplantı odası, bir balo salonu, bir alışveriş merkezi ve 850 araç kapasiteli kapalı otopark vardır. Otel Kasım 2020'de 3 ay süreyle Sisam merkezli Ege depreminden, 10 Mart 2023 tarihinden itibaren de 3 ay süreyle (6 Şubat 2023) Kahramanmaraş depreminden etkilenen depremzedelere tahsis edilmişti.
DÖVİZ VERGİ VE İSTİHDAM KAYBI
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, Hilton İzmir Otelinin faal döneminde, kente gelen yabancı turistlerin önemli bölümünü konuk ettiğini, bölge ve ülke turizmine döviz, devlete vergi geliri, çalışanlarına ve destek sektörlere istihdam sağladığını hatırlattı.
Mehmet İşler; “Hilton İzmir kısa süreli bir çalışma, mevcut özellikleri ve 800'e yakın yatak kapasitesiyle 12 ay boyunca turizme hizmet verebilir durumdadır. Bu İzmir için büyük bir artı olacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ata Holding bu konuya acilen bir çözüm üretmelidir. Bu, büyük maliyetlerden ziyade kararlılık ve karar bekleyen bir konudur. İzmir'in gözbebeği olan bu turistik konaklama tesisinin 4 yıldır atıl durumda olması hepimiz için büyük üzüntü kaynağıdır. Çünkü, bu tesis adıyla bir dünya markasıdır. Yerli yabancı müşteri sorunu yoktur. Dünyanın zorlu ekonomik koşullar yaşadığı bu dönemde oluşan döviz girdisi zararı, vergi kaybı, istihdam kaybı, bu durumda kaldıkça her gün artan yenileme maliyeti ülkemiz için önemli rakamlar ifade etmektedir.
Bu tesis çalışanıyla, taksicisiyle, esnafıyla kentin ve ülkenin ekonomisine günlük en az bin kişilik katma değer yaratma kapasitesine sahiptir. Çalışmadığı her gün en az bin kişinin ekmeğinden olması demektir. Herkesin gözü önünde, kentin göbeğinde bomboş bir bina. Hem sahipleri hem İzmirliler, hem ülkemiz için aktif hale getirilmelidir. Heba edilmemesi gereken milli servettir. Biz dünyadaki rakiplerimizle adeta boğuşarak ülke ve bölge turizmini daha üst noktalara taşımaya çalışıyoruz. Hizmet ve tesis kalitemizle dünya turizminde saygın bir yer edinmek istiyoruz. Ama bu tesis gözümüzün önünde çürüyor. ETİK ve sektör bileşenleri olarak, ortaklarını ve yetkilileri, Hilton İzmir Oteli için gereğini yapmaya ve yeniden turizme kazandırmaya davet ediyoruz. “dedi.
HILTON İZMİR OTELİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA: "TURİZME KAZANDIRILMALI"
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK) Başkanı Mehmet İşler İzmir turizminin nitelikli yatak kapasitesinin yetersiz olduğuna, buna rağmen bazı tesislerin atıl durumda beklediğine dikkat çekti. Bu tesislerden biri olan ve 4 yıla yakın bir süredir işletilmeyen Hilton İzmir Oteli'nin mevcut halinin kendilerini üzdüğünü belirten İşler, tesisin yeniden turizme kazandırılması için ortaklara ve yetkililere çağrıda bulundu.
04 Ocak 2024 - 15:28
YORUMLAR