Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kuzey Kıbrıs sıra dışı rotalar arasına girecek !

KKTC milletvekili Dr. Savaşan, “Ölüm oranını 0.04’lerde tutan KKTC’nin dünya devi ülkelere kıyasla daha güvenli ve sağlıklı bir destinasyon olacağını” vurguladı.

Kuzey Kıbrıs sıra dışı rotalar arasına girecek !

KKTC milletvekili Dr. Savaşan, “Ölüm oranını 0.04’lerde tutan KKTC’nin dünya devi ülkelere kıyasla daha güvenli ve sağlıklı bir destinasyon olacağını” vurguladı.

Kuzey Kıbrıs sıra dışı rotalar arasına girecek !
14 Şubat 2022 - 11:44

ABD’nin turizm alanında öncü konuşmacılarında Dr. Edward Dramberger’in moderatörlüğünde gerçekleşen ve “Pandeminin Öğrettikleriyle Dönüşen Fırsatlar ve Sıradışı Rotalar” konulu panele konuşmacı olarak katılan KKTC Milletvekili ve Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, Covid-19 ile mücadelede pek çok ülkeye kıyasla gerek kendi halkının, gerekse de ülkesinde bulunan turistlerin sağlığını koruma noktasında ABD, Avrupa Birliği Ülkeleri, İngiltere ve Güney Kıbrıs gibi pek çok ülkeye kıyasla çok daha başarılı bir performans gösterdiğine dikkat çekti. Savaşan, bu başarının Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerde çalışan bilim insanlarının görev aldığı Bilim Kurulu’nun yaptığı çalışmalara dayanarak zamanında üretilen siyasi kararlara, ülke insanının yürürlüğe konan kurallara uymu ve sağlık çalışanlarının olağan üstü çabası ile Türkiye’nin verdiği destek ile yakalandığını anlattı.
 
Hastane başvuruları kalpte 30’dan 10’a, Kanserde 25’den 5’e düştü!
Emit-2022 fuarı kapsamında düzenlenen panelde konuşan Dr. Savaşan, İngiltere - ImperialCollege verilerine bakıldığında pandemi öncesi ve sonrası Covid-19 dışındaki hastalıklar konusunda hastahanelere başvuru yüzdesinin oldukça düştüğünün görüldüğüne dikkat çekerek “kalp hastalıklarında 30’dan 10’a; kanserde 25’den 5’e; HIV’de 10’dan 2’ye, diyabette 50’den 15’e düşen hastane başvurularına bakıldığında pandemi sonrasında medikal turizmde önemli bir hareketlilik yaşanacağı” ön görüsünü paylaştı.
 
Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizminde önemli bir destinasyon olma potansiyeli var...
Sağlığa yatırım yapan ülkelerin büyüyeceği görülen medikal turizm pastasından payını artıracağının ortada olduğunu ifade eden Ahmet Savaşan, gerek pandemi ile mücadelede elde edilen başarı, gerekse de KKTC’nin güçlendirdiği sağlık alt yapısı ile sağlık turizminde önemli bir destinasyon olma potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.
 
Sucuoğlu öncelikleri arasında turizmi çeşitlendirerek geliştirmek olduğunu açıkladı...
Konuşmasında KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu’nun yeni kuracağı hükümetin öncelikleri arasında turizmi çeşitlendirerek geliştirmek olduğunu açıkladığına da işaret eden Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs’ın devletin desteği ve turizmcilerin çok büyük gayretiyle 2019’a gelinceye kadar yılda nüfusunun yaklaşık 3 katı turist ağırlamayı başarmış bir turizm destinasyonu olarak Covid-19 ile mücadelede elde ettiği başarı ile birleştirerek sunacağı tatil, kültür, kongre, spor, sağlık, inanç gibi turizm alanlarında güçlü bir alternatif destinasyon haline gelebileceğinin altını çizdi.
 
Pandeminin öğrettikleriyle dönüşen fırsatları değerlendirerek sıra dışı rotalar içine gireceğiz...
Kuzey Kıbrıs’ın, Covid-19 ile mücadeledeki başarısı, coğrafi konumu, tarihi, turistik ve insani özellikleri yanı sıra, akıllı binalardan oluşan yüksek konforlu hastaneleri, tüp bebek merkezleri, yüksek teknoloji tıbbi cihazları, güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslararası akreditasyonları yanı sıra otellerinde sunulan medikal masaj, spa uygulamaları ile birleştirdiği fiyat avantajları ve yaşlı-engelli turizminde sahip olduğu potansiyeli sayesinde sağlık turizminde tercih edilmek için gereken özelliklere sahip bir ülke konumunda olduğunu anlatan Ahmet Savaşan, KKTC pandeminin öğrettikleriyle dönüşen fırsatları değerlendirerek sıra dışı rotalar içine girip gezginlere sağlıklı tatil seçenekleri yanı sıra sağlık turizmi ürünleri sunacağının altını çizerek konuşmasının sonunda panele dünyanın dört bir yanından katılan turizm profesyonellerini Kuzey Kıbrıs’a davet etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum