Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Mustafa Bozbey`den Turizm açıklamaları

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey`den çok özel turizm değerlendirmeleri. Nilüfer`in Başarılı Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptığı değerlendirmede."Nilüfer Turizmde markalaşıyor.Nilüfer`i Turizm destinasyonu olarak ön plana çıkarmak için durmaksızın çalışıyoruz.`` ifadelerini kullandı. İşte sayın Başkanın açıklamaları...

Mustafa Bozbey`den Turizm açıklamaları

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey`den çok özel turizm değerlendirmeleri. Nilüfer`in Başarılı Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptığı değerlendirmede."Nilüfer Turizmde markalaşıyor.Nilüfer`i Turizm destinasyonu olarak ön plana çıkarmak için durmaksızın çalışıyoruz.`` ifadelerini kullandı. İşte sayın Başkanın açıklamaları...

23 Ağustos 2017 - 22:00

Nilüfer Bursa’nın en eski tarihini oluşturan bölge

Maalesef ‘’Bursa Turizmi ‘’ deyince insanların aklına hemen Uludağ ,Ulucami, Yeşil Cami ve Yıldırım’daki Külliyeler  vs. geliyor. Yeşil Türbe yada kapalı çarşı veya bizim bildiğimiz medreseler.

Fakat,  Turizm  ve Arkeolojik zenginlik  açısından baktığımız zaman Nilüfer onların en önünde gelen bir destinasyon olarak karşımıza çıkıyor.

Neden bunu söylüyorum  ?

Çünkü ; Nilüfer  8.500 yıllık bir yerleşim alanına sahip bölgelerden oluşuyor diyebiliriz.

Örneğin; Akçalar Aktopraklık’ta  8.500 yıl önce  insan yerleşimlerinin olduğunu görüyoruz ve o dönem yaşayan insanların o toprağı nasıl kullandığını oradaki kazılardan elde edilen verilerden öğrenebiliyoruz.

Ve ardından 2500 yıllık bir Gölyazı var.  2000 yıllık Misi var. Ve düşünün , Misi’den , yani Nilüfer Çayı’ndan, Gölyazı’da dahil olmak üzere inanılmaz bir arkeolojik tarihi değere sahip bir kentteyiz aslında.

Ama , insanların aklına Nilüfer deyince; yeni binalar , yeni yerleşimler yada yeni bir Bursa  geliyor.Esasında baktığımızda gerçekten en eski yerleşimlerin olduğu bir kent Nilüfer.

Ürünlü’nün Kite dediğimiz bölgesi ,yeni Tahtalıda arkeolojik alanlar, höyükler hep bunlar Nilüfer’de…

Onun için Nilüfer aslında Bursa’nın en eski tarihini oluşturan bir bölge.

Gölyazı , Avrupa’daki en iyi 30 turistik destinasyondan biri

Düşünsenize;  Japon Tur Operatörleri Birliği Gölyazı’yı  Avrupa’da gezilip görülecek 30 turizm destinasyonu arasına alıyor. Ve ‘’ Gölyazı’ ya mutlaka gidin,görün..  ‘’ diyor.

Bu çok büyük bir başarı…

Kısacası Nilüfer: sahip olduğu arkeolojik değerleri ,kültürel ve doğal zenginlikleri, modern kent yaşamı ile büyük bir turizm potansiyeli barındıran önemli bir turizm destinasyonu.

Arkeolojik değerleri gün yüzüne çıkartmaya çalışıyoruz

İşte bu yüzden ; ileride bu saydığımız alanları, Misi’yi, Gölyazı’yı,  Aktopraklı’yı  ön plana çıkartmaya çalışıyoruz ve bu yolda çok büyük başarı kaydettik.

Henüz yer altında olan  gerçekten gün yüzüne çıkmamış birçok eser var. Bunları da çıkartmak zorundayız. Biz şuanda Gölyazı’da ve Misi’de çalışıyoruz.

Gölyazı’da  mezarlık dediğimiz  arkeolojik alanda kazıları tamamlarken; diğer taraftan Kız Ada’da meşhur tapınağı ortaya çıkarmaya çalışıyor ve turizme kazandırmak için çaba sarf ediyoruz.

Diğer tarafta yine 4.000 kişi olarak tahmin ettiğimiz amfi tiyatroyu üzerinde çalışmalarımız sürüyor.

Mesela tarihi Kiliseyi ortaya çıkarttık ve restore ettik.

Bunun gibi oradaki arkeolojik alanları ortaya kazandırmakla birlikte Gölyazı’nın tarihi evlerini de koruyarak turizme hizmet edeceğimizi düşünüyoruz.

Bunlar yeterli mi ?  Elbette değil.

Alt yapı eksiklikleri turizme yönelik çalışmalarımızı yavaşlatıyor

Öncelikle turistik alanlarımızda ilgili kurumların altyapı eksikliklerini hızla tamamlaması gerekiyor.Tamamlanmayan alt yapı  bizim çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor.

Mesela biz bu bölgelerde yapmayı planladığımız çalışmaların sadece %25 ‘ini tamamlayabildik.

Çalışmalarımızın 1 yıl daha sarkmaması için gerekli adımları atmak lazım.

İşte göl yazıda modern satış alanları oluşturduk.Çevre kirliliğine karşı önlemler aldık.Bölgenin yoğunluğuna göre turistik alanlara giriş ve çıkışları planladık.Yoğunluğa göre ücretsiz servisler ile vatandaşlarımızın ulaşımını sağlıyoruz.

Bunu neden yapıyoruz ?

Vatandaşlarımız otopark sıkıntısı yaşamasın diye !

Görsel kirliliğin önüne geçmek,çevreyi ve doğal habitatı korumak için durmaksızın çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Vatandaşlarımız Turizme sahip çıkmalı ve ‘’Turist Velinimetimizdir’’ demeli.

Yine biz bölgeyi turizme kazandırmak amacı ile arkeolojik kazılar yaparken , vatandaş  kaçak inşaat yapmayacak.Hizmet sunduğu alanlarda yerli ve yabancı turiste karşı güler yüzlü olacak.

‘’ Turist velinimetimizdir “ diyecek,tarihi yapıları koruyacak,zarar vermeyecek.

En azından turizm konusunda bilinçli olacak. Mesela yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum.

Yerel halka turizmin önemini ve gelecekte turizmden büyük kazanç elde edeceklerini anlattığım bir gün  ileride pansiyon otelciliğine başlayabileceklerini  belirttiğimde , Vatandaşlardan biri ; ‘’ Başkan , Başkan, biz elin gavurunu evimize mi  alacağız ? ‘’ demiş ve salondaki tüm vatandaşlar bu arkadaşımızı alkışlamıştı.

Görüyorsunuz değil mi  neler yaşadığımı ?

‘’Galiba Başkan Haklı ‘’

Aslında onlar için çaba sarf ettiğimi bugün turizmden para kazanmaya başladıklarında yavaş yavaş anlıyor ve ‘’ Galiba Başkan haklı ‘’  diyorlar.

Bu nedenle; bugün miniklerimize turizm eğitimi veriyoruz.

Bilinçli turizm elçileri yetiştirmeye çalışıyoruz.

Çünkü ; gelecek turizmde.

Ne demişti ?  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ; “Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Milli kültürümüzü, “muasır medeniyet” seviyesinin üstüne çıkaracağız”.

İşte bu nedenle ; Nilüfer Belediyesi , İnsanların kültürel-sanatsal ve bilimsel zenginliğinin geliştirilmesine hizmet ediyor.Kültürel ve Sanatsal faaliyetler bizim için çok önemli.Yine Nilüfer ‘de doğa’nın korunmasına, bilimsel faaliyetlere ve spora çok önem veriyoruz.

İşte bisiklet istasyonlarımız ve bisiklet yollarımız.İşte hayvan besleme istasyonlarımız.İşte gerçekleştirdiğimiz geniş katılımlı festivallerimiz. Modern parklarımız.

Bir çok Belediye’ye de Belediyecilik anlamında öncülük ediyoruz.Destek isteyen Belediyelerimize her konuda destek veriyor ,projelerimizi paylaşıyoruz.

 

Nilüfer’i  Bursa’dan ayrı tutmuyoruz.

Biz hiçbir zaman Nilüfer’i  Bursa’dan ayrı tutmuyoruz.

Örneğin, Uludağ içinde proje üretiyor ve paylaşıyoruz.Mesela , Uludağ yurt dışında bir çok turizm destinasyonun başardığı gibi Uluslararası bir dil eğitim merkezi olabilir.

Otelciler Uludağ’ı ölü sezon tabir ettiğimiz yaz  sezonu için bir Dil eğitim merkezi haline getirebilir.

Dünyaca ünlü eğitimcileri buluşturacağınız Uludağ’a yaz aylarında Dil öğrenmek isteyen on binlerce öğrenci turist gelip konaklayacaktır.

Düşünün , bir yanda eşsiz Uludağ doğası, diğer yanda Dünya’nın en iyi dil eğitmenleri , diğer yandada dolu oteller.

Denklem aslında basit .Düşün,Proje üret,uygula ve başarının meyvelerini ye !

 

Nilüfer’de bizi başarıya götüren Vatandaş’a hizmet aşkı oldu.

Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e  keyifli sohbeti ,misafirperverliği ve bu denli değerli bilgileri Turizm sektörü ile paylaştığı için teşekkürlerimizi sunarız. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum