Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DENEYİMLİ MİSAFİR İLİŞKİLERİ MÜDÜRÜ TÜLİN KARATAŞ OTELLERDE MİSAFİR İLİŞKİLERİ DEPARTMANININ ÖNEMİNİ ANLATTI

Turizm sektöründeki başarılı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren deneyimli misafir ilişkileri müdürü Tülin Karataş misafir ilişkileri departmanının oteller için önemini anlattı.

DENEYİMLİ MİSAFİR İLİŞKİLERİ MÜDÜRÜ TÜLİN KARATAŞ OTELLERDE MİSAFİR İLİŞKİLERİ DEPARTMANININ ÖNEMİNİ ANLATTI

Turizm sektöründeki başarılı çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren deneyimli misafir ilişkileri müdürü Tülin Karataş misafir ilişkileri departmanının oteller için önemini anlattı.

DENEYİMLİ MİSAFİR İLİŞKİLERİ MÜDÜRÜ TÜLİN KARATAŞ OTELLERDE MİSAFİR İLİŞKİLERİ DEPARTMANININ ÖNEMİNİ ANLATTI
04 Temmuz 2024 - 11:11

Tülin Karataş misafir ilişkilerinin önemini anlattığı değerlendirmesinde: "Misafir memnuniyeti  otellerde karlılığı etkileyen önemli bir faktör.Dolayısı ile misafir ilişkileri departmanı da işletmeler için hayati önemde.Çünkü; sadık misafir portföyü oluşturmak, mevcut misafir portföyünü büyütmek, departmanlar arası koordinasyonu sağlamak, marka imajını güçlendirmek ve operasyonel süreçlerde oluşabilecek defakto durumları işletme lehine çevirmek gibi önemli görevler üstleniyor.

Misafir İlişkileri departmanı otellerde hem departmanlar arasında hemde misafirler ile yönetim arasında köprü olma görevini üstlenir.Her ne kadar temel hedefimiz misafir memnuniyetini arttırmak olsa da kültür ve geleneklerimizi misafirlerimiz ile paylaşarak tanıtmak ve sürdürülebilirliği sağlamakta üstlendiğimiz bir diğer önemli roldür.Bu bağlamda farklı kültürlere mensup, farklı anlayışa sahip, farklı yaşam tarzı olan misafirlerimize hizmet ediyor ve memnuniyetlerini çok önemsiyoruz.

Misafir memnuniyeti Personel memnuniyeti ile de orantılıdır.Personelini de memnun eden yöneticilerin ve kurumların Misafir memnuniyetini çok büyük seviyede yükselttiği bir gerçektir.Bu bağlamda personeli motive etmekte çok önemlidir.Son dönemin en popüler konusu "Kaliteli personel bulamıyoruz".Peki, bizler kaliteli personel bulabilmek için neler yapıyoruz? İşletmelerin önce bu soruları kendilerine sorması çok daha doğru olur. Kendisinin değerli olduğunu hisseden personel kurumu için elinden gelenin en iyisini yapmak için çalışacaktır. Yurt dışında ve Türkiye'de çalışan biri olarak bizlerin bu konuda daha çok gelişmesi gerektiğini düşüyorum. Bizim kimliğimiz, kültürümüz ve yetişme tarzımız çok daha insan ve özveri odaklıdır.

Misafir İlişkileri Departmanı koşulsuz misafir memnuniyetine dayanan kaliteli hizmet anlayışını benimseyen işletmeler için her zaman vazgeçilmez olmuştur.Hizmet kalitesinin ölçülmesi, hizmet kalitesinin geliştirilmesi, misafir sadakatının arttırılarak sürekli misafir portföyünün büyütülmesi ve işletmenin gelecek stratejisini veriler ışığında planlayabilmesi için misafir ilişkileri bölümleri otellerin olmazsa olmazıdır.

Kısacası; tesisi tanıyan, tam donanımlı, alanında uzman bir misafir ilişkileri yöneticisi otel işletmeleri için vazgeçilmezdir." ifadelerini kullandı.

Tülin Karataş Hakkında:

Çok uzun yıllar Hollanda ’da da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen Tülin Karataş,  başarılı çalışmaları ile taçlandırdığı kariyer yolculuğuna Antalya'nın ünlü otel markalarında devam etmektedir.İngilizce, Almanca ve Flemenkçe bilen Karataş, CRM alanındaki misafir sadakat programı uygulamaları ile önemli başarılara imza atmıştır.

Görev aldığı otellerde birçok kurumsal sosyal sorumluluk projesine imza atan Karataş , Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği adına mavi kapak toplanması, tekerli sandalye alımı desteği gibi projeler ile hem yöneticiler hemde misafirler için farkındalık yaratmış, yine otel bünyesinde yaşayan sokak hayvanlarının belli alanlarının olması, barınması ve bakımı üzerine projeler geliştirmiştir.

Karataş, Hollanda ve Türkiye arasında birçok kültürel ve sanatsal projeye imza atmış ve ülke çapında birçok konser vermiştir. Aynı zaman da Hollanda da etnik dünya müziği albümü yapan Tülin Karataş, Otellerin personel gecelerinde ücretsiz olarak dj’lik yaparak çalışanlar için farkındalık yaratmıştır.

Uzun yıllar sahne sanatları ile uğraşan ve uğraşmaya devam eden Tülin Karataş Hollanda başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde ve Türkiye'de Üniversitelerde ve Belediyelerde Hollandalı müzisyenler ile Türk müzisyenleri bir araya getirerek "KOMŞU" adında bir çok ünlü müzisyen ile birlikte Etnik Dünya Müziği Konserleri gerçekleştirmiştir.Misafir İlişkileri müdürlüğünün yanı sıra aktif olarakta sanatsal projelerde yer almaya devam etmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum