Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TÜRKİYE'NİN EN İYİ PLAJLARINI SİZLER İÇİN DERLEDİK !

Yaz geldi, sıcaklar bastırdı. Ülkemiz, upuzun sahil şeridiyle yaz tatili için adeta bir cennet. Özellikle de tertemiz kumsalları ve berrak sularıyla öne çıkan en temiz plajlar, tatilcilerin gözdesi durumunda. Peki siz tatil planlarınızı yaptınız mı? Eğer henüz yapmadıysanız size harika bir önerimiz var: Türkiye'nin en temiz plajlarını keşfetmeye ne dersiniz?

TÜRKİYE'NİN EN İYİ PLAJLARINI SİZLER İÇİN DERLEDİK !

Yaz geldi, sıcaklar bastırdı. Ülkemiz, upuzun sahil şeridiyle yaz tatili için adeta bir cennet. Özellikle de tertemiz kumsalları ve berrak sularıyla öne çıkan en temiz plajlar, tatilcilerin gözdesi durumunda. Peki siz tatil planlarınızı yaptınız mı? Eğer henüz yapmadıysanız size harika bir önerimiz var: Türkiye'nin en temiz plajlarını keşfetmeye ne dersiniz?

TÜRKİYE'NİN EN İYİ PLAJLARINI SİZLER İÇİN DERLEDİK !
04 Eylül 2024 - 14:36

1. Kaputaş Plajı - Antalya


Türkiye'nin en temiz plajlarından biri olan Kaputaş, dünya basınında da sıkça yer alıyor. Ulaşımı biraz zorlu olsa da, turkuazın en güzel tonunu sunan bu plajın güzelliği buna değer. Tertemiz ve berrak suları, muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor.
 

2. İztuzu Plajı - Ortaca


Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtalarına ev sahipliği yapan İztuzu Plajı, tatlı ve tuzlu suyun bir arada bulunduğu nadir yerlerden. Temizliği ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bu plajda, kaplumbağaların rahatsız edilmemesi için gece plaja girmek yasak. Gün içinde ise turkuaz sular sizi bekliyor.
 

3. Patara Plajı - Antalya


2020'nin turizm teması olan Patara Plajı, 12 kilometre uzunluğuyla Türkiye'nin en temiz plajları arasında başı çekiyor. İngiliz seyahat yazarları tarafından Avrupa'nın en temiz plajı seçilen Patara'nın sığ ve temiz suları, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor.
 

4. Çıralı Plajı - Antalya


Antalya'nın en güzel ve en temiz plajlarından biri olan Çıralı, The Guardian tarafından Antalya'nın en temiz ikinci plajı seçilmiş. Doğal ve tarihi güzellikleriyle sit alanı ilan edilen bölge, ormanlık alanın içinde, el değmemiş bir güzelliğe sahip. Mutlaka görülmesi gereken yerlerden!
 

5. Kelebekler Vadisi - Fethiye


Yabancı basında da sıkça yer alan Fethiye, yeşille mavinin buluştuğu eşsiz bir tatil beldesi. Kelebekler Vadisi ise 350 metrelik kayalıklarla çevrili, sadece deniz yoluyla ulaşılabilen bir cennet. Adım atar atmaz büyüleneceksiniz.
 

6. Kleopatra Plajı - Sedir Adası


Gökova Körfezi'ndeki Sedir Adası'nda yer alan Kleopatra Plajı'nın altın sarısı kumları, Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir güzellikte. Efsaneye göre Kleopatra'nın en sevdiği plajlardan biriymiş. Kumların üzerinde yürümek ve güneşlenmek yasak olduğu için tertemiz kalan bu plaj, mutlaka görülmesi gerekenler arasında.
 

7. Ölüdeniz - Fethiye


Dünyaca ünlü en temiz plajlardan biri olan Ölüdeniz, 2006'da Alman basını tarafından dünyanın en güzel plajı seçilmiş. Bir gölü andıran sakin ve sığ suları, sürekli yükselip alçalan su seviyesi sayesinde hep berrak ve temiz kalıyor. Mavi Bayrak ödüllü bu plaja bayılacaksınız.
 

8. İncekum Plajı - Marmaris


Tropik bir havası olan İncekum Plajı, sit alanı ilan edildiği için doğal dokusunu korumuş durumda. Araçla değil, traktörle ulaşılan bu plajın ince, yumuşacık kumları ve sığ, berrak denizi sizi bekliyor. Ulaşım biraz zor olsa da değeceğinden emin olabilirsiniz.
 

9. Phaselis Plajı - Antalya


Antalya'nın kavurucu sıcağında antik kent Phaselis'i gezdikten sonra, hemen yanı başındaki 3 koydan oluşan doğal bir plaja girerek serinlemek gibisi yok. Kuzey Liman, Merkez Liman ve Güney Liman isimli koyların tertemiz sularında yorgunluk atmak harika olacak.
 

10. Altınkum Plajı - Çeşme


Çeşme'nin en temiz plajlarından Altınkum, ünlü beach clubleriyle dikkat çekiyor. Altın sarısı kumlarla kaplı olan plaj, İzmir kent merkezine yaklaşık 10 km mesafede. Soğuk ve sığ suları özellikle çocuklu aileler için ideal.
 

11. Hisarönü Koyu - Marmaris


Marmaris ile Datça arasında kalan Hisarönü Koyu, çam ormanları ve begonvillerle çevrili bir cennet. Son yıllarda ziyaretçi sayısı epey artan bu koyun kiremit rengi kumları, temiz havası ve berrak deniziyle ailecek gönül rahatlığıyla denize girebilirsiniz.
 

12. Kabak Koyu - Fethiye


Fethiye'de merkeze yakın ama ulaşımı zor olan en temiz plajlardan biri Kabak Koyu. Faralya Köyü'nden dolmuş veya tekneyle gidilen bu bakir koy, henüz bozulmamış doğasıyla büyülüyor. Yalnız deniz aniden derinleşebildiği için dikkatli olmakta fayda var.
 

13. Palamutbükü Plajı - Datça


Datça Yarımadası'nın en temiz sularından birine sahip olan Palamutbükü Plajı, ulaşımı biraz zahmetli olsa da bu güzellik için değer. Cam gibi berrak suda yüzerken kendinizi bulutların üzerinde hissedeceksiniz. Deniz ayakkabısı götürmeyi unutmayın derim.
 

14. Sarımsaklı Plajı - Ayvalık


7 kilometrelik uzunluğuyla dikkat çeken Sarımsaklı Plajı'nın kumu, Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın en kalitelileri arasında gösteriliyor. Radyoaktif mineraller açısından zengin olan bu kum, sağlığa da iyi geliyormuş. Gün doğumundan batımına kadar zaman su gibi akıp gidecek.
 

15. Kadırga Koyu Plajı - Assos


Assos bölgesinin en güzel en temiz plajlarından biri olan Kadırga Koyu, yemyeşil doğası ve masmavi deniziyle içinizi ısıtacak. Uzun ve taşlı plajıyla, Mavi Bayrak ödüllü temiz suyuyla sıcak yaz günlerinde serin bir kaçamak için birebir.
 
Siz de bu yaz Türkiye'nin birbirinden güzel en temiz plajlarından birini seçip, denizin ve güneşin tadını çıkarın. Tertemiz kumsallarda uzanıp, berrak sularda yüzerken tüm yorgunluğunuzu üzerinizden atacaksınız.

Şimdiden iyi tatiller!

YORUMLAR

  • 0 Yorum